Salmon Fishing in the Yemen (2011)

Make the impossible possible.

Deze combinatie van romantiek, comedy en een beetje drama past precies in het straatje van Lasse Hallström. En dat is nou net het probleem.
play

6,3 details

  • 107 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigd Koninkrijk
107 Min Verenigd Koninkrijk

Alfred Jones (Ewan McGregor) is een in visserij gespecialiseerde overheidswetenschapper, die de ogenschijnlijk onmogelijke taak krijgt om zalm te introduceren in de hooglanden van Jemen. Aangemoedigd door de opdrachtgever, een sympathieke Sjeik, en zijn charmante woordvoerster Harriet Chetwode – Talbot (Emily Blunt), wordt dit een project wat uiteindelijk niet alleen Jones zijn leven, maar ook de Britse politieke geschiedenis zal doen veranderen.

Regie
Lasse Hallström
Cast
Emily Blunt, Ewan McGregor, Kristin Scott Thomas, Amr Waked, Tom Mison, Catherine Steadman, Rachael Stirling, Conleth Hill, Clive Wood, Jill Baker, Tom Beard, Hamish Gray, Otto Farrant, Matilda White, Alex Taylor-McDowall.
Opbrengst
$ 34.564.651
Release
10.09.2011
Release NL
03.05.2012
Release DVD
18.09.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Lasse Hallström | Cast: Ewan McGregor (Alfred Jones), Emily Blunt (Harriet Chetwode-Talbot), Kristin Scott Thomas (Patricia Maxwell), Amr Waked (Sjeik Muhammed), e.a.| Speelduur: 112 minuten | Jaar: 2011

Toen Lasse Hallström Europa inruilde voor de Verenigde Staten leverde hij na de nauwelijks noemenswaardige dramatische komedie Once Around de beste film van zijn carrière af. Ook al haalde de Zweedse filmmaker het niveau van What’s Eating Gilbert Grape nooit meer, zijn projecten zijn toch altijd van redelijk constant niveau gebleven. Het enige verwijt dat je Hallström mag maken is dat hij tegenwoordig (bitter)zoet sentiment boven heftig en diepgravend drama verkiest. The Cider House Rules en Chocolat waren kwalitatief hoogstaande, maar tamme boekverfilmingen. The Hoax behoort door de lekkere vaart en het smeuïge verhaal tot het betere werk dat Hallström recentelijk uitbracht en zijn Hachi was een brave lieve familiefilm die prima in de stal van Disney had gepast. Voor zijn nieuwste project neemt Hallström ons mee uit vissen. In Jemen nog wel.

Hallströms nieuwste is een bewerking van de debuutroman van Paul Torday. Het is een poging om romantiek, politieke satire, bureaucratie en een hoge feelgoodfactor met elkaar te versmelten. Het gaat in de film niet zo lekker met de reputatie van de Britse regering. Om een charmeoffensief te ontketenen en de misstappen van de regering weg te moffelen kan de woordvoerder van de premier, Patricia Maxwell, wel een goednieuwsverhaal gebruiken. Alfred Jones, een wetenschapper verbonden aan het ministerie van Visserij en Landbouw, wordt door Maxwell opgezadeld met het project om zalmen in het Jemen uit te zetten. Alfred ziet het plan totaal niet zitten, omdat hij het kansloos acht dat de vissen zullen gedijen in het droge Arabische land. De rijke sjeik die de zaak ondersteunt en zijn charmante assistente Harriet Chetwode-Talbot laten de sceptische wetenschapper langzaam warmlopen voor het project.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Salmon Fishing in the Yemen Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Van deze film verwachtte ik eigenlijk niet veel maar hij heeft me aangenaam verrast. Het is een goe......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Salmon Fishing in the Yemen

acties