What to Expect When You're Expecting (2012)

It's too late to pull out now.

Sporadisch grappig en met stralende actrices, maar uiteindelijk is What To Expect When You’re Expecting een formulematige romantische komedie.
play

5,0 details

  • 110 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
110 Min Verenigde Staten

Een kind op de wereld zetten gaat niet vanzelf en is voor iedereen een ander avontuur. Zo staat het leven van TV fitness goeroe Jules (Cameron Diaz) en haar Dancing With The Stars- partner nogal op z’n kop als bekend raakt dat ze zwanger is. Wendy (Elizabeth Banks) is gek van baby’s en brengt net haar eerste babyboekje uit als ze het zelf mee gaat maken… en ze voor heel wat verrassingen komt te staan. Zoals haar schoonvader Ramsey (Dennis Quaid), die aankondigt dat zijn piepjonge vriendin Skyler (Brooklyn Decker) óók in verwachting is. Fotograaf Holly (Jennifer Lopez) wil dolgraag een kindje adopteren, maar haar man Alex heeft geen idee of hij er klaar voor is. Om niet in paniek te raken sluit Alex zich aan bij een groep kersverse vaders; hopelijk kunnen zij hem klaarstomen. Tenslotte volgen we Rosie (Anna Kendrick), die zwanger raakt na een one night stand. Lukt het haar om alsnog een relatie op te bouwen met vader Marco (Chace Crawford)? Verwachtingen worden verbrijzeld, relaties worden getest en liefde wordt gevonden in deze heerlijke komedie over ‘ouder’ worden.

Regie
Kirk Jones
Cast
Cameron Diaz, Jennifer Lopez, Anna Kendrick, Elizabeth Banks, Chris Rock, Dennis Quaid, Joe Manganiello, Rodrigo Santoro, Thomas Lennon, Brooklyn Decker, Chace Crawford, Ben Falcone, Rob Huebel, Matthew Morrison, Amir Talai.
Budget
$ 40.000.000
Opbrengst
$ 79.700.000
Release
18.05.2012
Release NL
24.05.2012
Release DVD
25.09.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Kirk Jones | Cast: Cameron Diaz (Jules), Jennifer Lopez (Holly), Elizabeth Banks (Wendy), Anna Kendrick (Rosie), Rebel Wilson (Janice), Brooklyn Decker (Skyler), Matthew Morrison (Evan), Chris Rock (Vic), Ben Falcone (Gary), Chace Crawford (Marco), Dennis Quaid (Ramsey), Rodrigo Santoro (Alex), e.a. | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2012

De titel van de film klinkt als een hulpboek, en dat is het ook. Toen schrijfster Heidi Murkoff zelf voor het eerst in verwachting was had ze zoveel vragen, dat ze besloot hier samen met haar moeder, een journalist, en haar zus, een verpleegster, een boek over te schrijven. What to Expect When You’re Expecting werd een New York Times bestseller en behoorde volgens USA Today tot de vijfentwintig invloedrijkste boeken van de voorgaande kwarteeuw. Dat het boek geen verhaallijnen of personages bevat, heeft filmstudio Lionsgate er niet van weerhouden het tot een film te bewerken. Geeft de film net zoveel inzicht in zwangerschap als het boek, of gaat ook hier de regel op dat het boek beter is dan de film?

Het verhaal volgt vijf stellen die in verwachting zijn. Het leven van fitnessgoeroe Jules en haar vriend Evan wordt op zijn kop gezet door Jules’ onverwachte zwangerschap, terwijl babyzaakeigenaresse Wendy niet blijer kan zijn eindelijk in verwachting te zijn. Ondertussen probeert haar man Gary door het aanstaande vaderschap niet langer onder te doen voor zijn eigen vader, die zelf samen met zijn veel jongere vrouw een tweeling verwacht. Dan zijn er nog de rivaliserende koks Rosie en Marco, bij wie een onenightstand uitloopt op iets meer. Niet in verwachting, maar wel van plan te adopteren, zijn fotografe Holly en haar man Alex. Deze verhalen, losjes met elkaar verbonden, draaien allemaal om de uitdagingen van het aankomende ouderschap.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

What to Expect When You're Expecting Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

MovieMazzter

"...5 verhaallijnen van stelletjes die zo op hun eigen manier bezig zijn met het aanstaande ouderschap......."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

What to Expect When You're Expecting

acties