Drie zusjes, een buitenhuis in Buenos Aires en een zwoele zomer. Genoeg ingrediënten voor een prachtige film.
play

6,3 details

  • 99 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Argentinië
  • Zwitserland
  • Nederland
99 Min Argentinië

De zussen Marina (21), Sofía (20) en Violeta (19) wonen samen in het grote oude huis van hun pas overleden grootmoeder. Het huis is niet best onderhouden maar zit wel vol prachtige verhalen en herinneringen. De zussen voelen zich er al hun hele leven thuis. Maar nu missen ze iets: de aanwezigheid van de vrouw die hier hoorde. De grootmoeder die hen heeft opgevoed vanaf het moment, lang geleden, dat hun ouders bij een ongeluk om het leven kwamen. Zonder grootmoeder is het huis niet hetzelfde. De zussen weten zich geen raad. Ze lijken wel verdoofd door het verdriet. Ze zullen moeten wennen aan de gedachte dat ze elk hun eigen pad moeten kiezen − en dat het geborgen leven in het familiehuis nooit meer zal worden zoals het is geweest. Als één van hen onverwachts vertrekt, leidt dat tot spanningen tussen de twee achterblijvers.

Alt titel
Back to Stay
Regie
Milagros Mumenthaler
Cast
Ailín Salas, Martina Juncadella, Sofia Bertolotto, Julián Tello, María Canale, Antonela Giménez, Frederico Lucini, Rubén Estévez, Andrés Granier, Alexis Rocha, Ana María Monti, Ariel Giménez, Mariel Noguera, Julián Salas, Fernando Sayago.
Release
08.08.2011
Release NL
23.02.2012
Release DVD
08.05.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Milagros Mumenthaler | Cast: María Canale (Marina), Martina Juncadella (Sofia), Ailín Salas (Violeta), Julián Tello (Francisco), e.a.| Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2011

Een briefje laat ze achter. En een bericht op het antwoordapparaat. Meer niet. Violeta laat haar zussen Sofia en Martina verbaasd achter als ze besluit te vertrekken uit het grote zomerhuis waar ze gedrieën wonen. Sinds het overlijden van hun grootmoeder en hun ouders zijn de zussen op zichzelf aangewezen. Het zorgt voor veel geruzie, conflicten en uiteindelijk dus het vertrek van een van hen.

Veel gebeurt er niet in Abrir Puertas y Ventanas (‘open deuren en ramen’), het regiedebuut van de Argentijns-Zwitserse regisseur Milagros Mumenthaler. De Nederlandse coproductie, in Locarno bekroond met het Gouden Luipaard voor beste film, heeft een verhaal dat in één zin is uit te leggen: drie zussen wonen in een groot buitenhuis aan de rand van Buenos Aires en proberen om te gaan met de dood van hun grootmoeder. Die ene zin doet echter geen recht aan de subtiliteit en gelaagdheid die Mumenthaler in haar film heeft weten aan te brengen.

videotrailers & clips