Paranormal Activity 4

Paranormal Activity 4 (2012)

It's Closer Than You Think

Reviews (1)

jaime91

Avatar

Helaas is Paranormal Activity 4 niet wat ik ervan gehoopt had. De reeks begon ontzettend sterk, en deel 2 vind ik ook nog steeds ontzettend goed maar bij het 3de deel merkte ik al dat ik hem niet meer zo eng vond. En bij deel 4 is dat eigenlijk precies hetzelfde.

Er zitten flink wat schrik momenten in, alleen zijn veel van dat soort momenten vrij zwak omdat je veel dingen toch al aan ziet komen. Ik ben ook niet zo'n hele grote fan van dat soort momenten omdat ik die zogenaamde jump scares vrij goedkoop en flauw vind.En deel 1 moest het daar ook totaal niet van hebben. Toch vind ik deel 4 niet rampzalig slecht, er waren namelijk ook best een aantal momenten dat ik echt nagelbijtend in mijn stoel zat, en vooral het eind vond ik echt ontzettend creepy. Overigens kom ik daar dadelijk zonder spoilers nog even op terug.

De cast is in deel 4 prima in orde. Kathryn Newton draagt de film prima, er zit dit keer ook best wat leuke humor in dat vooral heel goed door acteur Matt Shively gebracht wordt. Normaal gesproken zijn tieners in films nooit echt een succesverhaal en meestal best overdreven of vrij irritant maar hier vond ik dat echt totaal niet. Shiveley die de rol van Ben speelt was ook mijn favoriete personage in de film. Hij bracht af en toe wat luchtigheid wat ik wel kon waarderen. Ik vond hem echt top!

Conclusie: Ik heb me wederom best vermaakt met deze film, alleen is Paranormal Activity helaas niet zo heel eng meer. Er zitten genoeg schrikmomenten in, sommige werken sommige niet maar nachtmerries ga ik hier niet van krijgen. En aangezien ze ieder jaar nieuwe delen blijven maken vraag ik me ook af of ze dat niveau van de eerste twee nog ooit gaan halen. Ze beginnen namelijk steeds voorspelbaarder te worden, en als fan begin ik ze toch steeds beter door te krijgen. Ze mogen hier dus ook wel eens een einde aan gaan maken. Nog even over het einde, dat is namelijk ook iets waar ik me ontzettend aan heb gestoord en wat ik vrij flauw vond. Geen zorgen, ik ga nogmaals niets spoilen! Op het eind gaat het net als bij iedere film weer goed los, en net op het moment dat het echt los gaat krijg je de aftiteling in beeld.

Normaal gesproken zie je op het eind ook een tekst in beeld maar die tekst zie je nu in het begin en het eind voelt gewoon veel te plots en veel te gehaast. Echt ontzettend flauw! Ik ben een open einde gewend maar dit sloeg nergens op. Ook kom je naar buiten met meer vragen dan antwoorden en ook daar baal ik van. '

Het is dus al met al een redelijke film, niet saai maar helaas ook niet echt eng meer. Ik heb me goed vermaakt, maar ik kan niet ontkennen dat de reeks helaas toch bergafwaarts gaat. Sorry trouwens voor mijn ontzettend lange reactie. :P