Tou ze

Tou ze (2011)

Een ontroerend, confronterend en herkenbaar verhaal over ouder worden.
play
118 Min Hongkong

A Simple Life verhaalt over een jonge man (Andy Lau) en zijn huishoudster (Deanie Ip), die al generaties lang voor zijn familie werkt. Als hij op een avond thuis komt blijkt zij onwel. Hij besluit, tegen haar wil, om de rollen om te draaien en de zorg voor haar op zich te nemen.

Alt titel
Tao Jie
Regie
Ann Hui
Cast
Sammo Hung Kam-Bo, Lawrence Ah Mon, Dennis Chan, Paul Chun, Andy Lau, Sui-man Chim, Deannie Yip, Raymond Chow, Queenie Chu, So-ying Hui, Angela Baby, Tyson Chak, Chi-san Chan, Wing-Chiu Chan, Pik Kee Hui, Anthony Wong Chau-Sang, Chapman To, Hailu Qin, Elena Kong, Eman Lam, Fuli Wang, Tin Leung, Man-sze Yu, Felicia Chow.
Release
04.09.2011
Release NL
16.08.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Ann Hui | Cast: Andy Lau (Roger), Deanie Ip (Ah Tao), e.a. | Speelduur: 117 minuten | Jaar: 2011

A Simple Life is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van bediende Chung Chun Tao en haar jonge baas Roger Lee. Tao werd als dertienjarig meisje naar de familie Lee gestuurd om voor ze te werken als ‘amah’, een combifunctie als dienst- en kindermeid. Ruim zestig jaar - vier generaties lang - zorgde ze in huize Lee voor de kinderen en het huishouden. Wanneer Tao ziek wordt, besluit Roger iets terug te doen als dank voor de jarenlange zorg en liefde die Tao de familie heeft gegeven.

Regisseur Ann Hui hoorde halverwege de jaren negentig, tijdens het filmen van Summer Snow, waar Roger Lee als producent aan meewerkte, voor het eerst van het verhaal van Tao. Het raakte Hui meteen, “want we hebben allemaal een persoon als Tao in ons leven”. Bijna twee decennia later heeft ze het ontroerende verhaal van de amah weten te vertalen naar het witte doek.

videotrailers & clips