Comme un chef (2012)

5,6 details

  • 84 Min
  • Komedie
  • Frankrijk
  • Spanje
84 Min Frankrijk

Jacky Bonnot (Michaël Youn), liefhebber van gastronomie en zeer getalenteerd, droomt van een succesvol en groot restaurant. Helaas heeft hij door zijn financiële situatie nooit een koksopleiding kunnen betalen. Dan ontmoet hij Alexandre Vauclair (Jean Reno), groot chefkok wiens comfortabele positie wordt bedreigd door de aandeelhouders van zijn restaurants.

Alt titel
The Chef
Regie
Daniel Cohen
Cast
Jean Reno, Santiago Segura, Raphaëlle Agogué, Serge Larivière, Julien Boisselier, Salomé Stévenin, Pierre Vernier, André Penvern, James Gerard, Michaël Youn, Geneviève Casile, Rebecca Miquel, Issa Doumbia, Henri Payet, Bun Hay Mean.
Release
07.03.2012
Release NL
26.07.2012
Release DVD
27.11.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Daniel Cohen | Cast: Jean Reno (Alexandre Lagarde), Michaël Youn (Jacky Bonnot), Raphaëlle Agogué (Beatrice), e.a. | Speelduur: 84 minuten | Jaar: 2012

Niet alleen de liefde van de man gaat door de maag, hetzelfde mag gezegd worden van de filmfanaat. Of het nu een culinair aangelegd knaagdier uit de Pixar-stal is of Amy Adams die het vermaarde receptenboek van de eigenzinnige Julia Child nakookt; het witte doek en voedsel vormen een smakelijke combinatie. En als gerenommeerd chef tel je niet meer mee als je geen eigen kookprogramma op de televisie hebt. Als er een volk is die de kunst van het koken (en het film maken) goed begrepen heeft dan zijn het wel de Fransen. De kookkunsten van de Fransen zijn gevarieerd: van boerenkeuken tot verfijnde haute cuisine. Al net zo veelzijdig dus al de Franse cinema.

Van rare moderne fratsen als de moleculaire keuken moet restaurateur en televisiekok Alexandre Lagarde in ieder geval niets hebben. Elk jaar slaat de stress weer toe als de gastronoom moet vechten om zijn drie Michelinsterren te behouden. De baas van zijn restaurant grijpt elke gelegenheid aan om de toko op te doeken. Als blijkt dat de controleurs van de culinaire gids enorme fan zijn van de experimentele keuken heeft Lagarde, die zijn kookkunsten al jaren niet meer vernieuwt, er nog een probleem bij. Lagarde wordt enorm bewonderd door de beroepsloser Jacky Bonnot. Hij is een man van twaalf ambachten, dertien ongelukken, maar heeft een ongekend talent voor smaak en koken. Als Lagarde bij toeval kennis neemt van Bonnots culinaire talenten nodigt hij hem uit als sous-chef in zijn keuken. De twee koks hebben nogal botsende ego’s en moeten samen de drie sterren en hun toekomst zeker stellen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Comme un chef

acties