Tot altijd (2012)

Nic Balthazar levert wederom een prachtige film over een zwaar onderwerp af.
play

7,1 details

 • 121 Min
 • Drama
 • België
121 Min België

Tot Altijd is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over Mario Verstraete, de jonge politicus met MS die vocht voor de Belgische euthanasiewetgeving die hij uiteindelijk als eerste zou gebruiken.

Regie
Nic Balthazar
Cast
Eva van der Gucht, Koen De Graeve, Viviane de Muynck, Felix Maesschalck, Michel van Dousselaere, Geert Van Rampelberg, Ben Segers, Leo Achten, Lotte Pinoy, An Miller, Kevin Van Doorslaer, Sam Bogaerts, Lucas Vandervost, Senne Van Eeckelen, Iwein Segers, Vincenzo De Jonghe.
Release
25.01.2012
Release NL
29.03.2012
Release DVD
21.08.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Nic Balthazar Cast: Koen de Graeve (Mario Verstraete), Geert van Rampelberg (Thomas), Michel van Dousselaere (Roger), Viviane de Muynck (Francine), Iwein Segers (Speck), Eva van der Gucht (Sask), Lotte Pinoy (Lynn), Ben Segers (Glenn), e.a. Speelduur: 121 minuten | Jaar: 2012

Met Tot Altijd brengt Nic Balthazar opnieuw een film met een loodzwaar thema. Nadat hij in 2007 debuteerde met Ben X, een film over een autistische tiener die gepest wordt en zijn toevlucht zoekt in de digitale wereld, brengt hij nu een film gebaseerd op het leven van Mario Verstraete. Verstraete was een politiek invloedrijke MS-patiënt die streed voor de legalisering van euthanasie. Uiteindelijk zou hij zelf de eerste persoon in België worden om gepland gedood te worden. Ben X werd door zowel pers als publiek goed ontvangen en ook Tot Altijd doet het bij onze zuiderburen momenteel erg goed.

De film begint met de introductie van de vriendengroep van Mario. We maken kennis met een stel ambitieuze mensen die midden in het leven staan. Tot Altijd focust vooral op de vriendschap tussen Mario, die politieke ambities heeft, en Thomas, die arts zal worden. Na het vrolijke begin, waarin de interpersoonlijke relaties duidelijk worden, zien we hoe Mario te horen krijgt dat hij multiple sclerose heeft, en hoe hij en zijn vrienden hier vervolgens mee omgaan. Thomas, in zijn positie van arts, is degene die het nieuws aan Mario moet brengen. De verdere film richt zich op de pogingen van Mario en zijn vrienden om vrede te vinden met zijn ziekte en de aftakeling die ermee gepaard gaat. Daarnaast concentreert de film zich op Mario’s pogingen om euthanasie buiten de illegaliteit te krijgen. Met behulp van zijn contacten probeert Verstraete zijn visie erdoor te krijgen, want wie anders dan hijzelf weet het beste hoe het is om ondraaglijk te moeten lijden?

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Tot altijd Nieuwsberichten

 • Trailer Tot Altijd

  Trailer Tot Altijd

  Arman Avsaroglu,

  Nieuwe Belgische film van Nic Balthazar, regisseur van het succesvolle Ben X.

  mode_comment 3

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Tot altijd

acties