De val van het Franse koningshuis bezien door de ogen van het personeel. Een interessant gezichtspunt dat spaak loopt door de matige uitwerking van de personages.
play

6,7 details

  • 100 Min
  • Drama
  • Historisch
  • Romantiek
  • Frankrijk
  • Spanje
100 Min Frankrijk

Machtswellust en verraad vieren hoogtij tijdens de laatste dagen van het hof van Louis XVI en Marie Antoinette. De Revolutie is onafwendbaar. Een van de voorlezers van Marie Antoinette, Sidonie, beleeft het allemaal vanaf de eerste rij. De eindeloze gangen echoën de hulpkreten van hongerige onderdanen. Wanneer het nieuws van de bestorming van de Bastille hen bereikt, worden de onderdanen bijzonder ongerust. De laatste uren van Versailles zijn geslagen. Het hof is stervende.

Alt titel
Farewell, My Queen
Regie
Benoît Jacquot
Cast
Léa Seydoux, Diane Kruger, Dominique Reymond, Noémie Lvovsky, Julie-Marie Parmentier, Xavier Beauvois, Lolita Chammah, Virginie Ledoyen, Michel Robin, Anne Benoît, Hervé Pierre, Jacques Nolot, Aladin Reibel, Jacques Herlin, Vladimir Consigny, Marthe Caufman.
Release
21.03.2012
Release NL
19.04.2012
Release DVD
18.09.2012

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Benoît Jacquot | Cast: Léa Seydoux (Sidonie Laborde), Diane Kruger (Marie Antoinette), Virginie Ledoyen (Gabrielle de Polignac), Xavier Beauvois (Lodewijk XVI), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2011

In deze multimediale tijd waarin gebeurtenissen binnen een nanoseconde de wereld in worden getwitterd, kun je je nog moeilijk voorstellen dat het nieuws ooit een stuk trager zijn weg vond. Het weelderige koninklijke paleis van Versailles ligt een kilometer of twintig van de Franse hoofdstad af. Toch duurde het nog flink wat uren voor de verhalen over de bestorming van de Bastille op 14 juli 1789 tot het Franse hof doordrong. De opstand leidde de Franse revolutie en het begin van de republiek in. Koning Lodewijk XVI en zijn vrouw Marie Antoinette zetten het op een rennen, maar werden gearresteerd en voelden in 1793 de guillotine in hun nek.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Les adieux à la reine

acties