Monsieur Lazhar
Publieksfavoriet in Rotterdam is een schitterende film over een Algerijnse man die les geeft in een klas waarvan de lerares net zelfmoord heeft gepleegd.
play

7,7 details

  • 94 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Canada
94 Min Canada

Monsieur Lazhar, een Algerijnse immigrant, wordt leraar op een lagere school in Montréal. Hij neemt de plaats in van een lerares die tragisch om het leven is gekomen. Terwijl hij de kinderen helpt om te gaan met hun verlies, heeft hij omgekeerd zelf baat bij de onschuld die zij nog in zich dragen.

Alt titel
Bachir Lazhar
Regie
Philippe Falardeau
Cast
Danielle Proulx, Daniel Gadouas, Jules Philip, Mohamed Fellag, Sophie Nélisse, Émilien Néron, Brigitte Poupart, Louis Champagne, Seddik Benslimane, Marie-Ève Beauregard, André Robitaille, Francine Ruel, Sophie Sanscartier, Evelyne de la Chenelière, Vincent Millard, Louis Champagne, Gabriel Verdier, Louis-David Leblanc, Marianne Soucy-Lord.
Release
10.09.2011
Release NL
15.03.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Philippe Falardeau | Cast: Mohamed Fellag (Bachir Lazhar), Sophie Nélisse (Alice L'Écuyer), Émilien Néron (Simon), Danielle Proulx (Mme Vaillancourt), e.a. | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2011

Het lijkt een normale schooldag op een basisschool in Montreal, Canada. Kinderen spelen in de sneeuw, hebben plezier en er lijkt geen vuiltje aan de lucht. Tot de kleine Simon in de pauze even terug naar binnen gaat om de schoolmelk te halen. Hij gaat richting de klas, kijkt door de deur en ziet daar zijn lerares. Met een koord om haar nek, opgehangen aan het plafond. Ze heeft zelfmoord gepleegd.

Het is een dramatisch begin van Monsieur Lazhar, de Canadese film die vorige maand de publieksprijs won op het filmfestival van Rotterdam. De film van regisseur Philippe Falardeau, die ook voor een Oscar werd genomineerd, is een onvervalste publiekspaaier, hoewel je dat misschien niet zou verwachten na het intense begin.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Monsieur Lazhar Nieuwsberichten