The Double

The Double (2011)

Keep your enemies close

Richard Gere wordt uit de mottenballen gehaald als CIA-agent die een oude zaak moet zien op te lossen. Na de verrassende vroegtijdige plotwending gaat het echter snel bergafwaarts.
play

5,1 details

  • 98 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Drama
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigde Staten
98 Min Verenigde Staten

De gepensioneerde CIA agent Paul Shepherdson (Richard Gere) wordt opnieuw aan het werk gezet door de jonge, ambitieuze FBI agent Ben Geary (Topher Grace) om de mysterieuze moord op te lossen van een Amerikaanse senator. De voormalige CIA agent wordt bij de moordzaak betrokken vanwege zijn extensieve kennis over een oud-Russische huurmoordenaar genaamd “Cassius” (Moyer) wiens werkwijze identiek overeenkomt met de moord op de senator. Agent Shepherdson krijgt hiermee één laatste kans om deze beruchte moordenaar te vatten die al jarenlang arrestatie heeft weten te vermijden.

Regie
Michael Brandt
Cast
Martin Sheen, Richard Gere, Stephen Moyer, Larry Gilliard Jr., Chris Marquette, Jeffrey Pierce, Tamer Hassan, Topher Grace, Stana Katic, Odette Yustman, Yuriy Sardarov, Ivan Fedorov, Ed Kelly, Mike Kraft, Andy Manning.
Budget
$ 17.000.000
Opbrengst
$ 3.696.232
Release
27.10.2011
Release NL
05.07.2012
Release DVD
13.11.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Michael Brandt | Cast: Richard Gere (Paul Shepherdson), Topher Grace (Ben Geary), Martin Sheen (Tom Highland), Stephen Moyer (Brutus), Stana Katic (Amber), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2011

Als je als thrillermaker bang bent dat je verhaal inzakt, kun je er altijd een smeuïge plotwending tegenaan gooien en zo voor wat opleving zorgen. Er zijn zelfs filmmakers die er hun handelskenmerk van hebben gemaakt en hun hele plot op de wending ervan aanpassen. Meestal zit de twist helemaal aan het eind, waardoor alles wat je tot die tijd hebt meegemaakt plotsklaps in een ander daglicht komt te staan. The Double, het regiedebuut van scenarist Michael Brandt gooit het over een gewaagde boeg: de plotwending presenteert zich al na een half uurtje. Het is een redelijk geslaagd experiment, maar desondanks zakt deze thriller met Richard Gere, Topher Grace en Martin Sheen langzaam in het drijfzand weg.

Toch is het juist deze plotwending die je de moed niet gelijk in de schoenen doet zakken. Brandt, eerder verantwoordelijk voor het schrijfwerk van hele aardige titels als 3:10 to Yuma en Wanted, staat niet alleen als regisseur maar ook als coscenarist op de loonlijst. Hij stelt ons voor aan de in ruste verkerende CIA-agent Paul Shepherdson die als grootste wapenfeit de klopjacht op een mysterieuze Russische huurmoordenaar op zijn naam heeft staan. Deze Cassius is altijd een groot mysterie voor de inlichtingendienst gebleven en nooit ingerekend. Shepherdson wordt opgetrommeld door de baas van de CIA als Cassius weer van zich heeft laat horen. De pensionaris wordt gekoppeld aan FBI-groentje Ben Geary die een afstudeerscriptie over Cassius heeft geschreven en een groot bewonderaar van Shepherdson is. Hun eerste gezamenlijke missie is het verhoren van een Russische crimineel die door Shepherdson dood werd gewaand.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The Double Nieuwsberichten