Now is Good (2012)

Live every moment, love every minute

Dakota Fanning met een Brits accent is nog het minste probleem van dit veilige, vermijdende jeugddrama over een meisje aan het eind van haar leven.
play

6,5 details

  • 103 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigd Koninkrijk
  • Frankrijk
  • Verenigde Staten
103 Min Verenigd Koninkrijk

Het verhaal volgt Tessa Scott (Fanning), een jongedame die net te horen heeft gekregen dat ze lijdt aan terminale leukemie. Ze besluit om niet door te gaan met verdere behandelingen en de dingen te doen die ze altijd al wilde doen. Hierbij moet gedacht worden aan drugs en haar ontmaagding. Tijdens haar zoektocht wordt ze verliefd op haar nieuwe buurjongen Adam, waardoor alles weer drastisch verandert.

Alt titel
Voor Ik Doodga
Regie
Ol Parker
Cast
Dakota Fanning, Kaya Scodelario, Jeremy Irvine, Paddy Considine, Olivia Williams, Josef Altin, Julian Wadham, Susan Brown, Franz Drameh, Joe Cole, Patrick Baladi, Rakie Ayola, Julia Ford, Morgan Watkins, Isabella Laughland, Edgar Canham, Tom Kane, Simon Wilson, Matthew David Hearn.
Release
25.05.2012
Release NL
04.10.2012
Release DVD
05.02.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Ol Parker | Cast: Dakota Fanning (Tessa), Jeremy Irvine (Adam), Paddy Considine (vader), Olivia Williams (moeder), e.a. | Speelduur: 103 minuten | Jaar: 2012

De Jacques Vriens-verfilming Achtste-groepers Huilen Niet, die enkele maanden geleden uitkwam, handelt over een heftig onderwerp waarvoor zelfs kinderen helaas niet veilig zijn. Hoofdpersonage Akkie zit nog op de basisschool als ze te horen krijgt dat ze aan een hele agressieve vorm van leukemie lijdt. Het leidde tot een respectvolle verfilming door regisseur Dennis Bots die de jeugdige doelgroep niet onderschat wat incasseringsvermogen betreft, maar ze op integere maar helaas ook onvermijdelijk confronterende wijze in aanraking brengt met kanker. Achtste-groepers Huilen Niet is een van de drie titels die meedingt naar een Gouden Kalf voor de Publieksprijs op het Nederlands Film Festival.

Dat we in de lage landen soms beter met een heftig onderwerp als kanker omgaan, blijkt wel uit het vermijdende Britse jeugddrama Now Is Good, dat hier onder de Nederlandse titel Voor Ik Doodga wordt uitgebracht. De hoofdpersoon hier is haast een jonge vrouw en zo’n vijf jaar ouder dan de Akkie van Jacques Vriens. Voor Tessa Scott is zo goed als zeker dat ze haar achttiende verjaardag niet meer zal halen. Het meisje lijdt aan een ongeneeslijke vorm van kanker en probeert maar het beste te maken van de paar maanden die ze nog heeft. Tessa besluit om een lijstje te maken met de dingen die ze nog wil doen voordat de ziekte zijn afschuwelijke tol eist. Achter een doek op de muur van haar slaapkamer verstopt ze haar wensenlijstje. Een jointje roken, een hele nacht feesten tot het daglicht zich aandient en natuurlijk ‘het’ voor het eerst doen. Tessa had alleen niet ingecalculeerd dat een verliefdheid roet in het eten zou kunnen gooien.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Now is Good Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Now is Good

acties