Film van gebroeders Taviani laat fictie en realiteit in elkaar overvloeien.
play
77 Min Italië

In een gevangenis in Rome voeren de gedetineerden het toneelstuk Julius Caesar van Shakespeare op. De film registreert de aankondiging, de voorbereidingen en de uitvoering van het stuk. In hun rollen komen de persoonlijke frustraties van de gevangenen tot uiting.

Alt titel
Caesar Must Die
Regie
Paolo Taviani
Vittorio Taviani
Cast
Salvatore Striano, Cosimo Rega, Giovanni Arcuri, Antonio Frasca, Juan Dario Bonetti, Vincenzo Gallo, Francesco De Masi, Vittorio Parrella, Francesco Carusone, Pasquale Crapetti, Gennaro Solito, Fabio Cavalli, Rosario Majorana, Fabio Rizzuto, Maurilio Giaffreda.
Release
11.02.2012
Release NL
13.12.2012
Release DVD
12.03.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Paolo Taviani, Vittorio Taviani | Cast: Cosimo Rega (Cassio), Giovanni Arcuri (Cesare), Salvatore Striano (Bruto), e.a. | Speelduur: 76 minuten | Jaar: 2012

Caesar must Die is de nieuwste film van de gebroeders Taviani en won eerder dit jaar op het filmfestival van Berlijn de Gouden Beer. Caesar must Die is een studie van het medium film an sich, een mengeling van documentaire en fictie. De gebroeders Taviani maken al samen films sinds de jaren vijftig en kennen de fijne kneepjes van het vak. Een film als deze is dan ook geen verrassing op dit punt in hun carrière. De film gebruikt één van de bekendste verhalen die de mensheid kent, het toneelstuk Julius Caesar van William Shakespeare, als uitgangspunt.

De film is gefilmd in stemmig zwart-wit, waarmee de gebroeders Taviani meteen willen aangeven dat dit niet een verhaal is dat zich in één bepaalde tijd afspeelt. De film vertelt naast het verhaal van Julius Caesar, Brutus en de andere personages uit het toneelstuk van Shakespeare namelijk ook het verhaal van een groep gedetineerden in de Rebibbia-gevangenis in Rome. Paolo en Vittorio Taviani volgden ze gedurende een half jaar terwijl ze het toneelstuk instudeerden en opvoerden. De film is dan ook niet alleen het verhaal van de Romeinse keizer Julius Caesar, maar ook van de gedetineerden, die hun dagen onvrijwillig moeten slijten in het desolate gevangeniscomplex. Sommigen van de gevangenen zitten al jarenlang vast voor zware vergrijpen en naast een vorm van bezigheidstherapie is het instuderen en opvoeren van het stuk ook een manier om, in ieder geval in hun hoofd, even te ontsnappen uit de benauwende muren van hun cel.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Cesare deve morire Nieuwsberichten

  • Gouden Beer naar Caesar Must Die

    Gouden Beer naar Caesar Must Die

    Arman Avsaroglu,

    Italiaanse film van de gebroeders Taviani wint de belangrijkste prijs op het Filmfestival van Berlijn.

    mode_comment 0

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Cesare deve morire

acties