De verbouwing (2012)

Een prima thriller met de gebruikelijke plotelementen van Saskia Noort die weinig bijzonders te bieden heeft, maar ook niet veel fout doet.
play

5,7 details

  • 101 Min
  • Thriller
  • Nederland
  • België
101 Min Nederland

In De Verbouwing staat de succesvol plastisch chirurg Mathilde aan de vooravond van een glansrijke carriere. Maar zo gelukkig is ze niet, aangezien haar huwelijk op de klippen lijkt te lopen en de verbouwing van hun huis alles behalve vlekkeloos gaat. Het contact met een oude vriend zorgt voor nog meer onheil.

Regie
Will Koopman
Cast
Tjitske Reidinga, Pip Pellens, Gene Bervoets, Alex Hendrickx, Peter Blok, Tina de Bruin, Mark Rietman, Terence Schreurs, Nanette Drazic, Sieger Sloot, Masha-Maria Chernova, Redbad Klynstra, Miron Bilski, Aukje Bink.
Release
06.09.2012
Release NL
06.09.2012
Release DVD
18.12.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Will Koopman | Cast: Tjitske Reidinga (Tessa), Peter Blok (Johan), Mark Rietman (Rogier), Nanette Drazic (Krysia), Alex Hendrickx (Tom), e.a.| Speelduur: 104 minuten | Jaar: 2012

Succesvolle boeken worden verfilmd, zo simpel ligt het. En aangezien van de boeken van Saskia Noort al meer dan twee miljoen exemplaren zijn verkocht, is het weinig verrassend dat met De Verbouwing alweer voor de derde keer in drie jaar tijd haar werk op verfilmde wijze in de bioscoop verschijnt. Dat de twee voorgangers door de Nederlandse filmpers slechts redelijk (Terug Naar de Kust) tot uiterst matig (De Eetclub) werden ontvangen, stond succes bij het grote publiek niet in de weg. Het ligt zeer voor de hand dat ook De Verbouwing prima zaken zal doen. Geheel onterecht is dat overigens niet, want het is een behoorlijke thriller die weliswaar weinig bijzonders te bieden heeft maar gelukkig ook nooit echt ontspoort, wat al een hele verbetering is met de vorige keer dat een boek van een Saskia Noort werd verfilmd.

Iedere auteur werkt met vaste verhaalelementen en Saskia Noort vormt daarop geen uitzondering: wederom raakt een vrouwelijke hoofdpersoon uit de Nederlandse upperclass verzeild in een situatie waarin de toon wordt gezet door overspel, moord, passie, afpersing en de nodige glazen rode wijn (dit keer gelukkig geen opzichtig in beeld gebrachte flessen Licor 43, zoals in De Eetclub). Deze situatie groeit de vermogende Tessa behoorlijk boven het hoofd, maar prettig genoeg wordt haar leven nu eens niet als idyllisch neergezet voordat alles ineen dreigt te storten; de zaden daarvoor zijn al ver van tevoren geplant. Als plastisch chirurg en eigenaar van een privékliniek is Tessa weliswaar behoorlijk succesvol, maar als moeder van een tienerzoon die ze nauwelijks kent en als echtgenote van een man die na een burn-out heeft besloten hun huis grondig te gaan verbouwen heeft ze haar leven niet volledig op rolletjes.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

De verbouwing Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

De verbouwing

acties