SuperClásico

SuperClásico (2011)

6,3 details

  • 99 Min
  • Komedie
  • Denemarken
99 Min Denemarken

Eigenlijk alles in het leven van wijnhandelaar Christian is mislukt. Zijn zaak is zo goed als failliet en zijn vrouw Anna is weg. Terwijl Anna zich in Argentinië met sexy voetballers vermaakt, besluit Christian in actie te komen. Hij reist met zijn zestienjarige zoon naar Argentinië, zogenaamd omdat Anne de scheidingspapieren moet tekenen, maar eigenlijk toch echt om zijn vrouw terug te winnen.

Regie
Ole Christian Madsen
Cast
Anders W. Berthelsen, Paprika Steen, Miguel Dedovich, Sebastián Estevanez, Adriana Mascialino, Jamie Morton, Mikael Bertelsen, Dafne Schiling.
Budget
$ 3.400.000
Release
17.03.2011
Release NL
17.05.2012
Release DVD
09.10.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Ole Christian Madsen | Cast: Paprika Steen (Anna), Anders W. Bertelsen (Christian), Jamie Morton (Oscar), Sebastián Estevanez (Juan Diaz), e.a. Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2011

De Deense cinema blijft ook jaren na de revolutie die Dogme95 teweegbracht van hoogstaand niveau. De Zuid-Scandinaviërs kunnen zowel goed uit de voeten met rake humor als met stevig drama. De Deense filmwereld die zich hoofdzakelijk rond hoofdstad Kopenhagen concentreert, vormt een prettige kliek. Hierin is een schare vaste talentvolle acteurs en filmmakers vertegenwoordigd. Het Deens-Argentijnse SuperCláscio van Ole Christian Madsen tracht droge Deense humor en explosief Zuid-Amerikaanse temperament samen te brengen. Het resultaat is een onderhoudend, lichtkomisch drama dat wel wat meer focus en richting had mogen hebben.

Het is SuperClásico in Buenos Aires: de monstermatch waarin voetbalploegen en aartsrivalen Club Atlético River Plate en Club Atlético Boca Juniors het tegen elkaar opnemen. De Deense wijnhandelaar Christian heeft echter een negatieve associatie met het balspelletje. Zijn vrouw Anna is een succesvol voetbalmakelaar en is er vandoor gegaan met de veel jongere Argentijnse sterspeler Juan Diaz. Ze zit met smart te wachten op de scheidingspapieren, zodat ze haar Juan het jawoord kan geven. Het overhandigen van de papieren is voor Christian een prima excuus om naar de Argentijnse hoofdstad af te reizen. Hij stapt met zijn puberzoon Oscar in het vliegtuig om Anna te verrassen en haar hart terug te winnen. Daar komt hij middenin de voetbalchaos en Anna’s tweede jeugd terecht.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

SuperClásico Nieuwsberichten