À l'aveugle (2012)

5,8 details

  • 94 Min
  • Actie
  • Thriller
  • Frankrijk
94 Min Frankrijk

Het verminkte lijk van een jonge vrouw wordt gevonden in haar eigen huis. Zonder sporen van inbraak of getuigen: de perfecte misdaad. Het onderzoek naar de moord wordt toevertrouwd aan inspecteur Lassalle, een man met veel ervaring, maar die sinds de dood van zijn vrouw een teruggetrokken leven leidt. 

Wanneer er andere moorden worden ontdekt, die even gewelddadig zijn, raakt Lassalle geïntrigeerd door de persoonlijkheid van een blinde verdachte, Narvik. Het alibi van Narvik is echter waterdicht en zijn handicap lijkt hem buiten verdenking te stellen. 

Een spannend duel ontwikkelt zich tussen beide mannen.


Alt titel
Blind Man
Regie
Xavier Palud
Cast
Lambert Wilson, Jacques Gamblin, Raphaëlle Agogué, Marie Vincent, Nicolas Pignon, Pascal Demolon, Elsa Kikoïne, Nathalie Vignes, Arnaud Cosson, Nicolas Grandhomme, Moïse Santamaria, Daniel Lobé, Antoine Levannier, David Capelle, Frédéric Kontogom.
Release
06.03.2012
Release NL
17.05.2012
Release DVD
24.07.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Xavier Palud Cast: Jacques Gamblin (Lassalle), Lambert Wilson (Narvik), Raphaëlle Agogué (Héloïse), e.a. Speelduur: 94 minuten Jaar: 2012

Een jonge vrouw is opgehangen en daarna in stukken gesneden. Politiecommandant Lassalle, wiens eigen vrouw twee jaar geleden bij een verkeersongeluk om het leven kwam, wordt op de zaak gezet. Tijdens het onderzoek dat volgt, wordt de aandacht van Lassalle al snel gevestigd op de blinde pianostemmer Gabriel Narvik. In eerste instantie zijn Lassalles verdenkingen nog vooral gebaseerd op intuïtie; een blinde man lijkt immers geen logische dader. Dan vallen er nog meer slachtoffers. Deze hebben op het eerste gezicht niks met elkaar te maken en de manier waarop ze worden vermoord is telkens verschillend. Lassalle is de enige die een verband tussen de zaken vermoedt, zijn partner Héloïse, die hem adoreert, is de enige die hem gelooft. Maar hoe dichter Lassalle bij de waarheid komt, hoe meer hij verstrikt lijkt te raken in een complot.

À l'Aveugle is de derde film van Xavier Palud, die in 2006 samen met David Moreau naam maakte met de horrorfilm Ils. Daarna werd het duo gestrikt door Hollywood voor de Engelstalige remake van The Eye, waarin blindheid eveneens een onderwerp was. Voor À l'Aveugle keert Palud, ditmaal zonder Moreau, terug naar de Franstalige film. Het script werd neergepend door Éric Besnard en is gebaseerd op een idee van Luc Besson. Besson schrijft en bedenkt een schier onophoudelijke stroom van scripts en plots. Soms levert dit goede of leuke films op (Taxi, Taken) maar minstens zo vaak zijn het ongeïnspireerde en clichématige doorsneewerkjes zoals het Jason Statham-vehikel The Transporter.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

À l'aveugle

acties