Seeking a Friend for the End of the World (2012)

The end is coming soon

Sympathieke pre-apocalyptische roadtripfilm, waarin het naderende einde van de wereld vanuit diverse hoeken wordt belicht op een wijze die zowel geestig als aangrijpend is.
play

6,2 details

  • 101 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Sci-Fi
  • Avontuur
  • Verenigde Staten
  • Singapore
  • Maleisië
  • Indonesië
101 Min Verenigde Staten

Iedereen op Aarde zal moeten accepteren dat een asteroïde de complete mensheid zal vernietigen. Carell speelt een man die plotseling alleen achterblijft als zijn vrouw hem in paniek besluit te verlaten. Hij krijgt uiteindelijk te horen dat zijn vriendin van de middelbare school graag bij hem zou willen zijn op het moment dat de wereld ophoudt te bestaan. Zijn buurvrouw gaat ook mee op de bijzondere road trip, waarin liefde opbloeit ondanks de onvermijdelijke climax.

Regie
Lorene Scafaria
Cast
Keira Knightley, Steve Carell, Rob Corddry, Adam Brody, Melanie Lynskey, Mark Moses, Connie Britton, Rob Huebel, Roger Aaron Brown, Nancy Walls, Tonita Castro, Brad Morris, Trisha Gorman, Kasey Campbell, Leslie Murphy.
Budget
$ 10.000.000
Opbrengst
$ 6.619.173
Release
22.06.2012
Release NL
09.08.2012
Release DVD
22.01.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Lorene Scafaria | Cast: Steve Carell (Dodge), Keira Knightley (Penny), Melanie Lynskey (Karen), Connie Britton (Diane), Rob Corddry (Warren), e.a.| Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2012

Het is een ironisch gegeven dat Seeking a Friend for the End of the World het naderende einde van de wereld een stuk realistischer benadert dan pakweg een film als Armageddon, maar dat zijn plotgaten een stuk eenvoudiger te vergeven zijn dan die van Michael Bays actiespektakel en aanverwante genrefilms. Zo kun je je hier afvragen waarom de mensheid haar laatste hoop vestigt op slechts één spaceshuttle met een reddingsmissie. Aangezien de hele aarde dreigt te vergaan, zou het geen slecht idee zijn om elk denkbaar voertuig de ruimte in te schieten in de hoop dat tenminste één ervan zijn taak volbrengt. Toch stoort dit soort details niet, want Seeking a Friend for the End of the World is niet het type film daarvoor. Het gegeven van een onafwendbaar einde wordt hier puur aangewend voor een mooi ontluikende vriendschap, en misschien wel iets meer.

Een nieuwsbericht op een autoradio vertelt ons in de eerste minuut alles wat we als publiek moeten weten: de spaceshuttle Deliverance is niet geslaagd in zijn missie een naderende meteoriet te stoppen, wat betekent dat het aftellen geblazen is voor planeet aarde. Voor de vrouw van hoofdpersonage Dodge is het horen van dit nieuws genoeg reden om direct zo hard mogelijk bij haar echtgenoot vandaan te rennen. Zijn laatste maand lijkt Dodge dus in eenzaamheid te zullen doorbrengen, en dat terwijl hij ooit met deze vrouw is getrouwd om maar niet alleen te hoeven sterven. Aan de andere kant, zoals een vriend van Dodge het raak opmerkt: in dit geval sterft niemand alleen. Integendeel.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Seeking a Friend for the End of the World Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Seeking a Friend for the End of the World

acties