Diana

Diana (2013)

The only thing more incredible than the life she led was the secret she kept.

Reviews (1)

Tarkus

Avatar

Diana zal bij iedereen wel indruk hebben nagelaten, de echte Diana bedoel ik dan.
Ook ik had wel bewondering voor haar, net als velen onder ons.
Deze film vertelt een klein deel van haar leven, namelijk de laatste 2 jaar, meer bepaald haar relatie met de chirurg Hasnat Kahn (Vertolkt door Naveen Andrews, ook bekend van zijn rol in de prachtige serie 'Lost').
Ook haar strijd tegen de landmijnen komt aan bod, het laatste waar Diana zich nog helemaal heeft voor ingezet als humanitair doel.
Het einde van de film doet je wel een krop in de keel krijgen, maar die beelden herinneren we ons allemaal, tenminste diegenen die de tragische gebeurtenissen van 1997 bewust hebben meegemaakt, ik heb het dan over de rouwende mensen in Groot-Brittannië en het bloementapijt aan Kensington Palace.
Hoewel Naomi Watts een voortreffelijke actrice is, was haar taak om Diana te vertolken waarschijnlijk een van haar moeilijkste rollen.
Het charisma dat de echte Diana uitstraalde zie je niet in deze prent, ze toont wel de verdrietige Diana, die wanhopig zoekt naar het geluk, maar de uitstraling ontbreekt.
Een beetje spijtig is dat wel, want een echt eerbetoon aan Diana is deze film daarom niet.
Hopelijk komt er nog eens een regisseur op het idee om eens een betere film te maken over deze prachtige vrouw, maar een film dan die haar ganse leven beschrijft.
Nu vind ik deze film niet heel slecht, maar had er dus wat meer van verwacht, in tegenstelling tot de echte Diana die indruk maakte op de mensen, doet deze film dat niet.