op tv

Big Eyes (2014)

She created it. He sold it. And they bought it.

We hebben wel eens beter werk van Tim Burton gezien. De lichtpuntjes in deze vlakke biopic over schilderes Margaret Keane zijn Adams, tegenspeler Waltz en de laatste akte.
play

6,5 details

  • 106 Min
  • Misdaad
  • Romantiek
  • Biografie
  • Drama
  • Canada
  • Verenigde Staten
106 Min Canada

Big Eyes vertelt het verhaal van Margaret en Walter Keane, die in de jaren '60 bekend werden met hun schilderijen van kinderen met grote ogen. Walter kreeg alle credits voor het werk, terwijl het Margaret was die al het werk deed. De twee scheidden uiteindelijk en stapten naar de rechter om het auteursrecht vast te stellen.

Regie
Tim Burton
Cast
Christoph Waltz, Amy Adams, Jason Schwartzman, Terence Stamp, Krysten Ritter, Danny Huston, Jon Polito, James Saito, Brent Chapman, Madeleine Arthur, Emily Bruhn, Elisabetta Fantone, Delaney Raye, Guido Furlani, Farryn VanHumbeck.
Budget
$ 10.000.000
Opbrengst
$ 28.883.511
Release
25.12.2014
Release NL
05.02.2015
Release DVD
28.07.2015

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Tim Burton | Cast: Amy Adams (Margaret Keane), Christoph Waltz (Walter Keane), Jason Schwartzman (Ruben), Danny Huston (Dick Nolan), Terence Stamp (John Canaday), e.a. Speelduur: 106 minuten | Jaar: 2014

Over smaak valt niet te twisten en al helemaal niet als het om kunst gaat. Sommigen zullen de schilderijen van de zeventachtigjarige Margaret Keane foeilelijke kitsch vinden, terwijl Tim Burton er mee wegloopt. Keane staat bekend om haar portretten, veelal van kinderen, met opvallend grote ogen. Ze doen denken aan de deprimerende zigeunerjongetjes in grijs- en bruintinten met traan die in de jaren zestig en zeventig (en bij sommige mensen nog steeds) menig behangetje (ont)sierde. Burton is in ieder geval een groot liefhebber van het werk van Keane en staat te boek als een enthousiast verzamelaar van de prentjes. Een hele logische keuze voor de verfilming van haar biopic is Burton echter niet. De vraag doemt namelijk op of de eigenzinnige cineast niet te veel dweept met de liefde voor de schilderingen van zijn lijdend voorwerp en zo wel een geschikte biograaf vormt. Het venijn zit hem gelukkig in de staart.

videotrailers & clips

alle artikelen (6)

Big Eyes Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Big Eyes

acties