3,9 details

  • 88 Min
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
88 Min Verenigde Staten

Nell Sweetzer (Ashley Bell) wordt in haar eentje en doodsbang in het bos gevonden. Als ze terugkeert naar de relatieve veiligheid van de beschaving, realiseert Nell zich dat ze de afgelopen maanden in hun geheel vergeten is. Het enige wat ze nog weet is dat haar hele familie dood is en dat zij de enige is die de gebeurtenissen in de bossen overleefde. Als ze net een nieuw leven heeft, komen de kwade krachten terug die haar eerder bezeten hadden. Ditmaal met nieuwe, nog gruwelijkere plannen dan de vorige keer…

Alt titel
The Last Exorcism 2
Regie
Ed Gass-Donnelly
Cast
Spencer Treat Clark, Louis Herthum, David Jensen, Julia Garner, Joe Chrest, Ashley Bell, Muse Watson, Judd Lormand, Dane Rhodes, E. Roger Mitchell, Raeden Greer, Erica Michelle, Boyana Balta, Tarra Riggs, Sharice A. Williams.
Budget
$ 5.000.000
Opbrengst
$ 15.179.302
Release
28.02.2013
Release NL
25.04.2013
Release DVD
20.08.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Ben Gass-Donnelly | Cast: Ashley Bell (Nell), Julia Garner (Gwen), Spencer Treat Clark (Chris), Louis Herthum (Louis), Muse Watson (Frank Merle), e.a. | Speelduur: 88 minuten | Jaar: 2013

Er is geen filmgenre dat zo wel vaart bij conventies als horror. Elke regisseur dient zich er simpelweg aan te conformeren, anders haalt hij zich de hoon van het publiek op de hals. Het lijstje gouden regels is eindeloos. Wat daar zeker nog bij hoort is dat als een horrorfilm eenmaal succes heeft geoogst er dan ontelbare niet uit elkaar te houden vervolgen of schaamteloze kopieën moeten volgen. Iets wat werkt moet tot de laatste druppel uitgemolken worden. Een bijzondere plek binnen het horrorgenre wordt ingenomen door de duivel die bezit neemt van veelal zielige gedweeë meisjes. De ultieme, niet te overtreffen titel is natuurlijk The Exorcist. In dit subgenre komen af en toe best interessante projecten voorbij zoals The Exorcism of Emily Rose, waarin psychologische horror wordt verweven met een rechtbankthriller. Liters erwtensoep, rare kunstjes op de trap en ronddraaiende hoofden hoefden er niet eens aan te pas te komen.

The Last Exorcism van een jaartje of tweeënhalf terug was eveneens een bescheiden succesje, al bood het veel minder nieuws onder de zon. Een terneergeslagen priester wilde bewijzen dat bezetenheid van de duivel en dan vooral de uitdrijving ervan onzin was en juist daardoor liep hij tegen een authentiek gevalletje ervan aan. Het bezeten meisje Nell wordt in het nu te verschijnen vervolg, dat in ons land geen nummertje meekrijgt maar de resolute subtitel God Asks. The Devil Commands., nog steeds niet door de duistere krachten met rust gelaten. Het timide meisje wordt nadat ze haar vader en ongeboren kind heeft verloren in een tehuis voor meisjes gestopt die ‘een boel hebben meegemaakt en een frisse start nodig hebben’. Nell waant zich lange tijd veilig, maakt nieuwe vriendinnen en duikelt zelfs een vriendje op in het hotel waar ze werkt. De kwade krachten staan echter te popelen om van het meisje bezit te nemen en haar weer in de meest onmogelijke gymnastische standen te krijgen.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

The Last Exorcism: God Asks. The Devil Commands Nieuwsberichten

Laatste reacties

Tarkus

"...Deze tweede film is iets beter dan de eerste, maar zeker geen film die indruk op me heeft gemaakt......."

basdewit

"...[quote=Vleeshaak]Een vervolg op een film met "The Last" in de titel is best een beetje raar.[/quote]......"

Vleeshaak

"...Een vervolg op een film met "The Last" in de titel is best een beetje raar...."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Last Exorcism: God Asks. The Devil Commands

acties