Dit komische drama heeft lekker veel vaart, maar de stereotiepe aanzet van de personages gaat opbreken zodra het drama de overhand krijgt.
play

5,7 details

  • 103 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Drama
  • Frankrijk
  • België
103 Min Frankrijk

Agathe woont met haar zoon en echtgenoot in een mooi appartement tegenover het chique stadspark. Patrick woont alleen met zijn zoon in een bestelwagen. Zij is directrice van een prestigieuze stichting voor hedendaagse kunst. Hij leeft van klusjes en de bijstand. Ze zijn elkaars tegenpolen en kunnen elkaar eigenlijk niet luchten of zien. Toch moeten ze een manier vinden om op een beschaafde manier met elkaar om te gaan, aangezien hun zonen onafscheidelijk zijn. En dat blijkt uiteindelijk beter te gaan dan ze van tevoren hadden verwacht.

Alt titel
My Worst Nightmare
Regie
Anne Fontaine
Cast
Isabelle Huppert, Virginie Efira, Benoît Poelvoorde, André Dussollier, Aurélien Recoing, Bruno Podalydès, Samir Guesmi, Philippe Magnan, Jean-Luc Couchard, Emilie Gavois-Kahn, Eric Berger, Serge Boutleroff, Françoise Miquelis, Donatien Suner, Corentin Devroey.
Release
09.11.2011
Release NL
24.05.2012
Release DVD
25.09.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Anne Fontaine | Cast: Isabelle Huppert (Agathe), Benoît Poelvoorde (Patrick), André Dussollier (François), Virginie Efira (Julie), Corentin Devroey (Tony), Donatien Suner (Adrien), e.a. | Speelduur: 103 minuten | Jaar: 2011

De tegenstellingen tussen Agathe en Patrick zijn nauwelijks te turven. Zij is de chique directrice van een prestigieus kunstinstituut, woont in een luxe appartement bij Parc du Luxembourg met haar man die uitgever is; ze is kattig, maar ook gereserveerd. Hij is een Belgische klusjesman, een alleenstaande vader en proleet eerste klas zonder vaste woning, die zich nergens voor schaamt en alles roept wat er in hem opkomt. De zoons van Agathe en Patrick lijken bij hun geboorte haast verwisseld. Agathes zoon Adrien kan namelijk niet zo goed meekomen op school en een hoge studie lijkt er voor hem niet in te zitten. Patricks zoon Tony is juist de bolleboos die het met de juiste financiële middelen nog eens best ver zou kunnen schoppen.

De directrice en de klusjesman komen voor het eerst met elkaar in aanraking tijdens een schoolvergadering. Agathe ziet het liefst de beroepentest voor de scholieren afgeschaft, omdat het een verkapte IQ-test is en zoonlief zo wel eens door de mand zou kunnen vallen. Patrick maakt zich tijdens de bijeenkomst liever druk om de maaltijden die zijn zoon krijgt voorgeschoteld. Groot is dan ook de verbazing van beiden als blijkt dat Tony en Adrien met elkaar bevriend zijn, waar ze achterkomen als Patrick zijn zoon komt ophalen bij Agathes riante optrekje. Voordat Agathe er erg in heeft, domineert Patrick haar complete leven. Zelfs manlief François kan het best goed met de proleet vinden.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Mon pire cauchemar

acties