6,1 details

  • 101 Min
  • Romantiek
  • Historisch
  • Komedie
  • Verenigd Koninkrijk
  • Frankrijk
101 Min Verenigd Koninkrijk

Meneer Cinema, 100 jaar oud, leeft alleen in een grote villa. Zijn geheugen begint hem in de steek te laten, dus huurt hij een jonge vrouw in die hem verhalen vertelt over de films die er ooit gemaakt zijn. Ook komt er een hele stoet filmsterren opdraven die hem het plezier in het leven weer teruggeven - maar onder hen zijn ook enkele jonge studenten die alleen op zijn geld uit zijn voor het realiseren van hun filmprojecten. Deze twee verhalen worden parallel verteld totdat ze op het einde samenkomen als de oude man een rol speelt in een film die door die studenten gemaakt is.

Regie
Agnès Varda
Cast
Catherine Deneuve, Jean-Paul Belmondo, Alain Delon, Michel Piccoli, Marcello Mastroianni, Fanny Ardant, Sandrine Bonnaire, Julie Gayet, Henri Garcin, Romane Bohringer, Patrick Bruel, Mathieu Demy, Jean-Claude Brialy, Anouk Aimée, Emmanuel Salinger.
Release
25.01.1995

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Les cent et une nuits de Simon Cinéma

acties