Inspirerende Franse film over het echte leven.
play

6,9 details

  • 90 Min
  • Drama
  • Frankrijk
90 Min Frankrijk

Hoewel hij zijn werk verloren is, leeft Michel gelukkig samen met Marie-Claire. Ze houden al 30 jaar van elkaar... Ze genieten volop van hun kinderen en kleinkinderen... Ze hebben hele dichte vrienden... Ze zijn trots op hun syndicale en politieke strijd... Hun geweten is even transparant als hun blik. Dit geluk wordt echter verstoord wanneer twee gewapende en gemaskerde mannen hen overvallen, slaan, vastbinden, hun trouwringen afnemen en wegvluchten met hun kredietkaarten. Hun ontreddering wordt nog groter wanneer ze vernemen dat deze brutale overval georganiseerd is door een oud-collega van Michel, iemand uit hun dichte omgeving...

Alt titel
The Snows of Kilimanjaro
Regie
Robert Guédiguian
Cast
Anaïs Demoustier, Jean-Pierre Darroussin, Ariane Ascaride, Marilyne Canto, Julie-Marie Parmentier, Pierre Niney, Gérard Meylan, Adrien Jolivet, Robinson Stévenin, Grégoire Leprince-Ringuet, Karole Rocher, Jean-Baptiste Fonck, Emilie Piponnier, Yann Loubatière, Raphaël Hidrot.
Release
16.11.2011
Release NL
26.07.2012
Release DVD
06.11.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Robert Guédiguian | Cast: Ariane Ascaride (Marie-Claire), Jean-Pierre Darroussin (Michel), Gérard Meylan (Raoul), Marilyne Canto (Denise), e.a. | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2011

De inspiratie voor deze film kwam van het gedicht How Good Are the Poor van Victor Hugo. Robert Guédiguian herlas dit gedicht in 2005 toen hij een tekst schreef om mensen ervan te overtuigen tegen de Europese grondwet te stemmen. Na het herlezen had Guédiguian meteen een magnifiek slot voor een volgende film. Wat hem slechts restte, was een plot verzinnen dat precies daar zou eindigen.

Michel en Marie-Claire zijn al dertig jaar getrouwd en genieten samen met hun familie volop van het bourgondische Zuid-Franse leven. Maar ook het zonnige Marseille ontkomt niet aan de economische crisis. Michel verliest zijn baan en lijkt gedwongen met vervroegd pensioen te moeten. Ondanks deze tegenslag probeert hij er het beste van te maken. Maar wanneer Michel en een aantal van zijn familieleden tijdens een gezellige avond worden overvallen, raakt hij echt in een dal. Terwijl de verdeeldheid binnen de familie over de zwaarte van een eventuele straf steeds groter wordt, gaat Michel op zoek naar de dader.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Les neiges du Kilimandjaro

acties