Webcam

Webcam (2011)

4,1 details

  • 77 Min
  • Komedie
  • Nederland
77 Min Nederland

Webcam is het tragikomisch verhaal van Antoin, een vrijgezel die het beu is om alleen te zijn. Als zijn buurman Rob aanbiedt hem te helpen met internetdaten, gaat hij gretig op het aanbod in. Het wonder geschiedt: Rob vindt de Russische Natasha voor Antoin en laat haar naar Nederland overkomen. Wat Antoin echter niet weet is dat Natasha eigenlijk de geheime internetminnares van de getrouwde Rob is, die deze gelegenheid aangrijpt om haar dicht bij zich te hebben.

Regie
Marc van Uchelen
Cast
Horace Cohen, Frieda Pittoors, Angelique de Bruijne, John Buijsman, Lies Visschedijk, Fabian Jansen, Tara Baerveldt, Ineke Strating.
Release
31.05.2011
Release NL
31.05.2012
Release DVD
17.07.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Marc van Uchelen | Cast: Horace Cohen (Antoin), Fabian Jansen (Rob), Angelique de Bruijne (Germa), Tara Baerveldt (Natasha), Frieda Pittoors (moeder), John Buijsman (vader), e.a. | Speelduur: 77 minuten | Jaar: 2011

De vrije wil bestaat niet. Als we kennismaken met Antoin, lijdend voorwerp in Webcam, zouden we inderdaad tot die conclusie komen. Met een garderobe bestaande uit een gebreide bruine trui en het gezicht immer in de stand tussen lethargie en lijdzaamheid in, is de dertiger een slaaf van ingesleten gewoontes. Zijn leven, net als dat van zijn ouders en zijn buren, voltrekt zich achter het beeldscherm van de computer.

Marc van Uchelen, als acteur actief in menig film van Eddy Terstall en binnenkort te zien in De Nobelprijswinnaar, heeft als regisseur korte films en televisiefilms op zijn naam staan, waaronder Novellen: Shit Happens en www.eenzaam.nl. Het door hem geschreven en geregisseerde Webcam is zijn bioscoopdebuut. Omdat van Uchelen de financiering voor zijn rolprent niet rond kreeg, werd hij gedwongen creatieve oplossingen te bedenken. Hij vroeg de acteurs en de crew belangeloos mee te werken en kwam op het idee om de film daadwerkelijk met computercamera’s op te nemen. De kijker volgt de verwikkelingen van de personages via de webcams in hun woningen.

videotrailers & clips