Creatieve familiefilm over de leergierige Brammetje voor wie groep drie behoorlijk tegenvalt omdat de meester geen oog heeft voor zijn ongeremde fantasie.
play

6,6 details

  • 83 Min
  • Familiefilm
  • Nederland
83 Min Nederland

Brammetje denkt veel na over de wereld om hem heen. Hij heeft ontzettend veel zin om naar groep drie te gaan. Maar dan komt hij bij de strenge meester Vis in de klas. De ouderwetse meester Vis heeft geen oog voor de binnenwereld van het bewegelijke ongeconcentreerde jongetje en zet alles op alles om Brammetje in de pas te laten lopen. De ouders van Brammetje worstelen met de vraag in hoeverre zij van hun zoontje moeten verlangen dat hij zich aanpast zonder doodongelukkig te worden.

Regie
Anna van der Heide
Cast
Katja Herbers, Egbert Jan Weeber, Tjebbo Gerritsma, Coen van Overdam, Roosmarijn van der Hoek, Meral Polat, Ria Eimers, Kitty Courbois, Isabelle Smit, René Groothof, Coby Timp, Kees Schiferli, Koen Borkent, Dick van Oosten, Dave Lenz.
Release
25.06.2012
Release NL
28.06.2012
Release DVD
23.10.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Anna van der Heide | Cast: Coen van Overdam (Brammetje), Katja Herbers (Moeder), Tjebbo Gerritsma (Vader), René Groothof (Meester Vis), Egbert Jan Weeber (Meester Mark), Roosmarijn van der Hoek (Kimmetje), Isabella Smit (Liselore), e.a. | Speelduur: 83 minuten | Jaar: 2012

Productiedesign lijkt van steeds groter belang te worden in de vaderlandse cinema en met name ook in kinderfilms. Met de vormgeving zit het wel snor in Brammetje Baas. De jeugdfilm, geschreven door kinderboeken- en scenarioschrijfster Tamara Bos, is het bioscoopdebuut van Anna van der Heide, tevens scenarioschrijfster en actief in theater- en televisieregie. De makers hebben goed gekeken naar het film- en videowerk van Michel Gondry. Ze combineren eenzelfde knutselwoede als in Be Kind Rewind en The Science of Sleep met een typisch Nederlandse kinderheld: een kleine uitvinder in spe die liever een zo hoog mogelijke berg van zijn doperwtjes maakt dan dat hij ze opeet en die op zijn kamer een telescoop heeft gefröbeld uit wc-rollen.

Brammetje Baas kan niet wachten tot de zomervakantie voorbij is. Dan mag hij naar groep drie en gaat hij vast veel leren, Chinees wellicht. Thuis bereidt hij zich voor. Hij heeft een passie voor uitvindingen en moeilijke woorden en is elke dag in de weer met zijn plakboeken die op beide liefhebberijen zijn toegespitst. Luxaflex komt in het Goede Woorden Schrift. Het is weliswaar een slimme uitvinding, maar als woord is het nog geslaagder.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Brammetje Baas

acties