The Amazing Spider-Man 2 (2014)

His greatest battle begins.

Het is vooral de jonge garde die dit superheldenvervolg glans geeft.
play

6,1 details

  • 142 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Fantasy
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
142 Min Verenigde Staten

Spider-Man (Andrew Garfield) krijgt het druk in deze film. Hij leidt zijn gewone leventje als Peter Parker, samen met zijn grote liefde Gwen Stacy (Emma Stone). Maar er is natuurlijk ook nog zijn buitengewone leven als gekostumeerde held Spider-Man. In dat kostuum probeert hij New York te beschermen. Maar als zich een nieuwe, machtigere slechterik de vorm van Electro (Jamie Foxx) aandient, moet bij zichzelf op zoek naar kracht. Ook keert zijn oude vriend Harry Osborn (Dane DeHaan) onverwacht terug. Dat is het moment waarop Peter zich realiseert dat al zijn vijanden één ding gemeen hebben: OsCorp.

Regie
Marc Webb
Cast
Emma Stone, Jamie Foxx, Andrew Garfield, Felicity Jones, Sally Field, Paul Giamatti, Dane DeHaan, Marton Csokas, Embeth Davidtz, Sarah Gadon, Campbell Scott, Colm Feore, B.J. Novak, Max Charles, Louis Cancelmi.
Budget
$ 200.000.000
Opbrengst
$ 705.717.432
Release
02.05.2014
Release NL
24.04.2014
Release DVD
19.08.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Marc Webb | Cast: Andrew Garfield (Peter Parker / Spider-Man), Emma Stone (Gwen Stacy), Jamie Foxx (Max Dillon / Electro), Dane DeHaan (Harry Osborn / Green Goblin), Sally Field (May Parker), e.a.| Speelduur: 142 minuten | Jaar: 2014

De filmzomer van 2012 werd gedomineerd door twee superheldenfilms waar jarenlang reikhalzend naar werd uitgekeken: The Avengers en The Dark Knight Rises. Inspelend op de populariteit van hun voorgangers wisten beide films wereldwijd meer dan een miljard dollar aan kaartverkoop binnen te slepen. De derde superheldenfilm van die zomer had het iets moeilijker: The Amazing Spider-Man was namelijk een reboot van een franchise die pas tien jaar eerder was opgestart. Dat viel niet bij iedereen in goede aarde (vooral degenen die liever een vierde deel in de originele reeks hadden gezien), maar eenieder die openstond voor een nieuwe regisseur, een nieuwe Peter Parker en een nieuwe invalshoek, kreeg een film die de vanzelfsprekende vergelijking met de eerste Spider-Man prima kon doorstaan. Sam Raimi’s eersteling werd gevolgd door het inmiddels tien jaar oude maar nog altijd veelgeprezen Spider-Man 2. Kan The Amazing Spider-Man 2 op zijn beurt de vergelijking daarmee doorstaan?

Dat de studio krap vijf jaar na Sam Raimi’s Spider-Man 3 al met een reboot kwam, had vooral praktische redenen. Het werkt namelijk zo dat een studio de rechten op een stripfiguur verliest als er niet binnen een bepaalde tijd een film van wordt gemaakt. Een duidelijk voorbeeld van een dergelijke situatie is Daredevil. Na een niet bijster succesvolle film over deze blinde superheld in 2003 en enkele mislukte pogingen de franchise daarna opnieuw op te starten, moest filmstudio 20th Century Fox recentelijk lijdzaam toezien hoe de rechten terugvloeiden naar de oorspronkelijke eigenaar. Wie dat was? Marvel Comics. Uitgerekend het bedrijf met een studio die momenteel bezig is met een zeer succesvolle reeks superheldenfilms. Zonder The Amazing Spider-Man zou met Spidey precies hetzelfde zijn gebeurd. Geen wonder dus dat de huidige rechthebbende studio Sony er alles aan doet om deze kip met de gouden eieren niet te verliezen aan de concurrent.

videotrailers & clips

alle artikelen (133)

The Amazing Spider-Man 2 Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...[quote=benjamin]Moet zeggen dat bij een herkijk mijn algemene waardering voor deze film sterk is ged......"

benjamin

"...[quote=MovieMazzter]Meen je dit nu echt ?[/quote]Moet zeggen dat bij een herkijk mijn algemene waard......"

MovieMazzter

"...[quote=benjamin] En o ja, Dane DeHaan steelt moeiteloos de show als Harry Osborn, deze kerel blijft......"

The Amazing Spider-Man 2

acties