Hope Springs (2012)

Sometimes to keep the magic, you need to learn a few tricks.

Meryl Streep en Tommy Lee Jones zijn lekker op dreef als een ingekakt seksloos echtpaar. Het resultaat is een sensitief drama dat minder komisch en plat is dan de trailer suggereert.
play

6,5 details

 • 100 Min
 • Komedie
 • Drama
 • Romantiek
 • Verenigde Staten
100 Min Verenigde Staten

'Hope Springs' gaat over een getrouwd koppel, dat al 30 jaar bij elkaar is, dat met behulp van een intens weekend relatietherapie hun huwelijk probeert te redden.

Regie
David Frankel
Cast
Meryl Streep, Tommy Lee Jones, Steve Carell, Elisabeth Shue, Mimi Rogers, Marin Ireland, Damian Young, Jean Smart, Brett Rice, Becky Ann Baker, Daniel Flaherty, Charles Techman, Patch Darragh, Ben Rappaport, Ann Harada.
Budget
$ 30.000.000
Opbrengst
$ 114.281.051
Release
07.08.2012
Release NL
27.09.2012
Release DVD
15.01.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: David Frankel | Cast: Meryl Streep (Kay), Tommy Lee Jones (Arnold), Steve Carell, (Bernie Feld), Elisabeth Sue (Karen), Mimi Rogers (Carol), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2012

Met een ontzagwekkend aantal van zeventien Oscarnominaties, waarvan er drie verzilverd werden, hoeft Meryl Streep zich niet meer te bewijzen. Vraag haar om een gebakken ei te spelen en ze zal het er met verve vanaf brengen. Streep is al sinds de jaren zeventig actief en lijkt niet te stoppen. Haar vertolkingen blijven bovendien van ongekend hoge kwaliteit. Zelfs als de producties waarbinnen ze opereert haar niveau onwaardig zijn stelt la Streep nimmer teleur, zoals haar rol van Margaret Thatcher in The Iron Lady bewees. In haar nieuwste rolprent speelt ze een ongelukkige familievrouw met een ingekakt huwelijk. Het emotionele en verbale tegengas komt van filmeega Tommy Lee Jones. Het resultaat is een verrukkelijk lichtkomisch drama waarbij Streep wederom samenwerkt met The Devil Wears Prada-regisseur David Frankel.

Eigenlijk is het treurigheid troef in het eenendertigjarige huwelijk van Kay en Arnold. Ze slapen al jaren niet meer in hetzelfde bed, waarvoor de snurkneigingen van boekhouder Arnold ooit de aanleiding waren. Kay voelt zich constant afgewezen als ze wat intimiteit in haar huwelijk aanroert. Een zoen voordat Arnold zwijgzaam naar zijn werkt vertrekt, kan er niet eens meer vanaf. Kay heeft in al die jaren leren leven met haar brombeer die saaie golfprogramma’s bekijkt en elke avond voor de tv in slaap valt. Van haar eigen spaargeld boekt de winkelmedewerkster een weekje zielenknijpen bij relatietherapeut Bernie Feld in het suffe stadje Hope Springs. Arnold ziet het probleem in zijn huwelijk niet zo en is geenszins van plan om op het vliegtuig naar Maine te stappen.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Hope Springs Nieuwsberichten

 • Trailer Hope Springs

  Trailer Hope Springs

  Arman Avsaroglu,

  Merly Streep en Tommy Lee Jones in nieuwe romantische komedie.

  mode_comment 2

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Mr. Hulot

"...Wat leuk! Tommy Lee Jones is eindelijk geen hoofdcommissaris of FBI-baas, maar mag acteren. En met w......"

Magalaan

"...Lichtvoetige drama-komedie. Goed gespeeld en daardoor invoelbaar, herkenbaar. Een tikje cliché maar......"

Tarkus

"...Af en toe leuk, maar toch eerder meer drama dan een komedie. Goede vertolkingen van Streep en Tommy......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Hope Springs

acties