The Smurfs 2 (2013)

Nice gets naughty

Gebrekkige animatie en nostalgische blauwe vriendjes.
play

4,7 details

  • 105 Min
  • Animatie
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Fantasy
  • Avontuur
  • Verenigde Staten
105 Min Verenigde Staten

In dit vervolg creëert de boze tovenaar Gargamel een paar ondeugende Smurf-achtige wezens, waarmee hij de magische krachten van de Smurfen hoopt te kunnen benutten. Maar als hij er achter komt dat alleen een echte Smurf hem kan geven wat hij wil en alleen een geheime spreuk die Smurfin weet de wezens kan veranderen in echte smurfen, kidnapt Gargamel Smurfin. Hij brengt haar naar Parijs waar hij door miljoenen wordt aanbeden als 's werelds grootste tovenaar. Het is nu aan Grote Smurf, Klungelsmurf, Moppersmurf en Smurffatje om terug te keren naar de echte wereld, zich te herenigen met Patrick en Grace Winslow, en Smurfin te redden.

Alt titel
De Smurfen 2
Regie
Raja Gosnell
Cast
Neil Patrick Harris, Brendan Gleeson, Hank Azaria, Jacob Tremblay, Jayma Mays, James A. Woods, Vanessa Matsui, Karim Bourara, Henri Pardo, Erika Rosenbaum, Nancy O'Dell, Carolina Bartczak, Dusan Dukic, Gaston Morrison, Jocelyn Blanchard.
Budget
$ 105.000.000
Opbrengst
$ 347.434.178
Release
31.07.2013
Release NL
01.08.2013
Release DVD
26.11.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Raja Gosnell | Cast: Neil Patrick Harris (Patrick Winslow), Jayma Mays (Grace Winslow), Brendan Gleeson (Victor Doyle), Hank Azaria (Gargamel), Katy Perry (Smurfin), Jonathan Winters (Grote Smurf), Anton Yelchin (Klungel), George Lopez (Moppersmurf), John Oliver (Hippe Smurf), Christina Ricci (Vexy), JB Smoove (Hackus), Jacob Tremblay (Blue Winslow) | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2013

Als de Smurfen in het geheim een verrassingsfeestje voor Smurfin voorbereiden, voelt Smurfin zich erg eenzaam. Is echt iedereen haar verjaardag vergeten? Wanneer ze een eindje gaat wandelen, wordt ze ontvoerd door Vexy. Vexy is een van Gargamels “nep smurf-hulpjes” die de Stouterds worden genoemd. Gargamel treedt inmiddels op in Parijs als ‘s werelds grootste tovenaar. Met hulp van Smurfin hoopt Gargamel zijn Stouterds te kunnen veranderen in echte Smurfen, zodat hij altijd in het bezit is van magische smurfessentie. Eenmaal in het bezit daarvan kan hij overgaan tot een heuse Smurfageddon. Samen met hun vrienden de Winslows gaan Grote Smurf, Klungel, Moppersmurf en Hippe Smurf naar Parijs om Smurfin te redden. Maar wil Smurfin wel gered worden of blijft ze liever bij Stouterd Vexy en haar broer Hackus?

Het verhaal begint met het vertellen van het ontstaan van Smurfin, dat een van de smurfen voorleest uit een heus pop-up boek. Dat de film in 3D vertoond wordt, is op dit moment een mooie toevoeging. Het voelt bijna alsof je het boek zelf in handen hebt en het levendige pop-up effect weet meteen te enthousiasmeren. Samen met de vogelvlucht over de Notre Dame later in de film zijn dit helaas ook de enige twee momenten waarop 3D daadwerkelijk iets toevoegt aan het beeld.

videotrailers & clips

alle artikelen (10)

The Smurfs 2 Nieuwsberichten

Laatste reacties

Banned

"...[quote=Tarkus]Wederom een prachtige tekenfilm, maar het originele dat je in de eerste film had is hi......"

Tarkus

"...Wederom een prachtige tekenfilm, maar het originele dat je in de eerste film had is hier een beetje......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Smurfs 2

acties