This Is the End (2013)

Ending Summer 2013

Met name de eerste helft van deze komische kritiek op Hollywood heeft een aantal hilarische momenten.
play

6,4 details

  • 107 Min
  • Komedie
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
107 Min Verenigde Staten

'This Is the End' is een apocalyptische komedie over een groep acteurs die in het huis van James Franco terechtkomen gedurende het einde van de wereld. De cast bestaat uit Rogen, Franco, Jay Baruchel, Jonah Hill, Aziz Ansari, Rihanna, Paul Rudd, Danny McBride, Emma Watson, Michael Cera, Craig Robinson en vele anderen. Ze spelen allemaal zichzelf en ze reageren allemaal op hun eigen manier op het feit dat de wereld aan het vergaan is.

Regie
Evan Goldberg
Seth Rogen
Cast
Channing Tatum, Emma Watson, James Franco, Seth Rogen, Jonah Hill, Paul Rudd, Rihanna, Jay Baruchel, Danny R. McBride, Christopher Mintz-Plasse, Michael Cera, Mindy Kaling, Craig Robinson, Martin Starr, David Krumholtz.
Budget
$ 32.000.000
Opbrengst
$ 126.041.322
Release
12.06.2013
Release NL
29.08.2013
Release DVD
07.01.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Evan Goldberg en Seth Rogen | Cast: Seth Rogen (Seth Rogen), Jay Baruchel (Jay Baruchel), James Franco (James Franco), Jonah Hill (Jonah Hill), Danny McBride (Danny McBride), Emma Watson (Emma Watson), Michael Cera (Michael Cera), e.a. | Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2013

Evan Goldberg en Seth Rogen bleken in 2007 goud in handen te hebben met het scenario van Superbad, een highschoolkomedie die vooral vanwege het spervuur aan humoristische dialogen ver boven het gemiddelde uitstak. De film werd een kassucces, betekende de carrièrespringplank voor hoofdrolspelers Michael Cera en Jonah Hill, en liet kijkers afwachten wat Rogen en Goldberg verder gingen doen. Beiden schreven niet veel later mee aan de stonerkomedie Pineapple Express, maar een project dat alleen van hun hand kwam liet nog op zich wachten. Met This Is The End is het duo terug, als scenaristen, en voor het eerst ook als regisseurs. Het resultaat is misschien niet zo sterk als Superbad, maar het tempo waarin de grappen elkaar opvolgen ligt zo hoog dat je daar tot de laatste twintig minuten weinig erg in hebt.

De film opent op het vliegveld, waar Seth Rogen - alle acteurs spelen zichzelf - boezemvriend Jay Baruchel ophaalt voor een weekend hangen, zuipen en blowen. Jay is wat teleurgesteld als Seth hem meeneemt naar een feest in het nieuwe huis van James Franco, dat vol blijkt te zitten met het type mensen dat Jay haat: schijnheilige Hollywoodacteurs. Hij wil terug naar huis, maar het loopt anders wanneer op straat de hel letterlijk losbreekt en huize Franco de enige veilige plek blijkt. Terwijl het einde der tijden nadert, lopen de gemoederen onder de sterren steeds hoger op.

videotrailers & clips

alle artikelen (12)

This Is the End Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

This Is the End

acties