Le prénom (2012)

6,6 details

  • 109 Min
  • Komedie
  • Frankrijk
  • België
109 Min Frankrijk

Vincent wordt voor de eerste keer vader. Hij wordt uitgenodigd voor een etentje met zijn zus Elizabeth en zwager Peter. Daar aanwezig is ook Claude, een oude jeugdvriend die zij lange tijd niet gezien hebben. In afwachting van Vincents vrouw Anna praten ze over het aankomende vaderschap. Maar wanneer ze Vincent vragen of hij al een naam heeft voor het ongeboren kind, zorgt zijn antwoord voor de nodige opschudding binnen de familie...

Regie
Alexandre de La Patellière
Matthieu Delaporte
Cast
Charles Berling, Valérie Benguigui, Patrick Bruel, Françoise Fabian, Judith El Zein, Guillaume De Tonquedec, Yaniss Lespert, Juliette Levant, Bernard Murat, Miren Pradier, Alexis Leprise.
Release
25.04.2012
Release NL
05.07.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Matthieu Delaporte en Alexandre de la Patellière | Cast: Patrick Bruel (Vincent), Valérie Benguigui (Elisabeth), Charles Berling (Pierre), Guillaume de Tondequedec (Claude), Judith El Zein (Anna), e.a. | Speelduur: 109 minuten | Jaar: 2012

De huiskamer van het gelukkig getrouwde stel Elizabeth en Pierre is het strijdtoneel van een serie onthutsende onthullingen en ontboezemingen. Deze ontvouwen zich wanneer Elizabeths broer Vincent en zijn vrouw Anna op bezoek komen. Het gezelschap wordt gecompleteerd door musicus Claude, Elizabeths jeugdvriend. Playboy Vincent lijkt zijn wilde haren te hebben verloren als hij aan de vooravond van het vaderschap staat. In afwachting van zijn vrouw Anna besluit hij vast de voornaam van zijn ongeboren telg met zijn beste vrienden te delen. Dat komt hem op veel kritiek en een avond verbaal touwtrekken te staan. Als Anna eenmaal arriveert gaan alle registers open en is het nog maar de vraag of het gezelschap aan het eind van de avond nog met elkaar bevriend is.

Le Prénom (De Voornaam) is de titel van een populair Franstalig toneelstuk dat werd geregisseerd door Matthieu Delaporte en Alexandre de la Patellière. De beide heren tekenden eveneens voor de regie van de verfilming. Hun bewerking is aarzelend en enigszins onhandig, want de mogelijkheden die het witte doek hen biedt, worden slechts mondjesmaat door de filmmakers benut. Het amusante gebakkelei speelt zich namelijk hoofdzakelijk in een enkele ruimte af. Dit is echter ook de essentie van het verhaal, maar soms laat de creativiteit van de regisseurs hen in de steek. Ter variatie worden er wat uitstapjes gemaakt, bijvoorbeeld naar de moeder van Elizabeth of naar gebeurtenissen die de reputatie van Vincent illustreren. Ook zijn er de obligate flashbacks om de kijker nog van wat extra uitleg en informatie te voorzien als alle kaarten eenmaal open op tafel liggen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Le prénom

acties