Tous Ensemble (2011)

6,7 details

  • 96 Min
  • Komedie
  • Frankrijk
  • Duitsland
96 Min Frankrijk

Vijf goede vrienden op leeftijd, vijf verschillende karakters. Claude is een vrouwenliefhebber. Het koppel Annie en Jean zijn twee tegengestelden; hij is een politiek activist, zij houdt van het rijke conventionele leven. Dan is er nog de feministe Jean en Albert is onbezorgd en vol levenslust. Zij zijn vijf oude vrienden en hebben allen verschillende problemen met het ouder worden. De een ervaart dat zijn passie afneemt, de ander verbergt een ernstige ziekte. Weer een ander merkt niets van het feit dat zijn geheugen een loopje met hem neemt. De vijf hebben een goede oplossing om gezamenlijk de problemen van het ouder worden onder ogen te zien: samenwonen.

Alt titel
And If We All Lived Together, Et si on vivait tous ensemble?
Regie
Stéphane Robelin
Cast
Daniel Brühl, Jane Fonda, Geraldine Chaplin, Pierre Richard, Claude Rich, Gustave de Kervern, Guy Bedos, Shemss Audat, Gwendoline Hamon, Laurent Klug, Philippe Chaine, Stéphanie Pasterkamp, Bernard Malaka, Lionel Nakache, Camino Texeira.
Release
12.08.2011
Release NL
12.07.2012
Release DVD
16.10.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Stéphane Robelin | Cast: Jane Fonda (Jeanne), Geraldine Chaplin (Annie), Claude Rich (Claude), Guy Bedos (Jean), Daniel Brühl (Dirk), Pierre Richard (Albert), e.a. | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2011

Bij een woongroep denk je vooral aan moderne hippies die ecologisch verantwoord willen leven. In Tous Ensemble besluiten vijf bejaarden deze woonvorm aan te gaan, zodat ze het bejaardentehuis kunnen ontlopen. Maar onder de bejaarden komen al snel oude ruzies en verhoudingen naar boven die harmonieus samenwonen onmogelijk lijken te maken.

In Tous Ensemble draait het om vijf ouderen die elkaar al ruim veertig jaar kennen. Jeanne komt erachter dat ze terminaal is, maar besluit het haar man Albert niet te vertellen. Albert wordt namelijk steeds vergeetachtiger en denkt sommige dagen dat het 1986 is. Voor Jeanne is dat een behoorlijke zorg aangezien zij nu weet dat ze niet lang meer voor hem zal kunnen zorgen. Annie, haar man Jean en de eeuwige vrijgezel Claude vormen de rest van de groep. Wanneer Claude het aan zijn hart krijgt en zijn zoon dreigt met het bejaardentehuis, besluiten de vijf samen te gaan wonen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Tous Ensemble

acties