11 Flowers (2011)

7,0 details

  • 110 Min
  • Drama
  • China
  • Frankrijk
110 Min China

Het is 1975, een jaar voor het einde van de Culturele Revolutie. De elfjarige Wang Han woont in een provincieplaatsje in het zuiden van China met zijn vader, moeder en zusje. Zijn vader, een acteur, moedigt hem aan om kunstschilder te worden zodat hij 'vrij kan leven'. Zijn strenge moeder maakt zich voortdurend zorgen om geld. Op school heeft Wang Han drie boezemvrienden: lange Weijun, mollige 'Luis' en kleine 'Muis'. Ze zijn allemaal verliefd op hun mooie klasgenootje Xie Juehong. Op een dag wordt Wang Han gevraagd de dagelijkse gymnastiekles te gaan leiden. Daar heeft hij echter een duur wit overhemd voor nodig. Met tegenzin gebruikt zijn moeder daarvoor hun waardevolle kledingcoupons. Als Wang Han op een dag zijn shirt wast in de rivier, wordt het afgepakt door een moordenaar op de vlucht. Tegelijk bang en gefascineerd beloven Wang Han en zijn vrienden om hem niet te verraden aan de politie.

Alt titel
Wo 11
Regie
Xiaoshuai Wang
Cast
Wang Jinchun, Ni Yan, Wenqing Liu, Jinchun Wang, Liu Wenqing, Ni Yen.
Release
11.09.2011
Release NL
19.07.2012
Release DVD
16.10.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Wang Xiaoshuai | Cast: Liu Wenqing (Wang Han), Wang Jingchun (Vader), Yan Ni (Moeder), Zhang Kexuan (‘Luis’), Zhong Guo Liuxing (‘Muis’), e.a. | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2012

Gezien het astronomische bevolkingsaantal van ruim 1,3 miljard zielen, de almaar groeiende invloed op de internationale economie en de eeuwenoude culturele traditie is het niet verwonderlijk dat China een gigantische filmindustrie kent. Na Bolly- en Hollywood is de Chinese filmindustrie de grootste ter wereld. Deels ligt dit ook aan de beperkte toegang van de westerse film tot de Chinese markt. De overheid bepaalt nog steeds wat de Chinese bevolking te zien krijgt, al is er een langzame beweging te bespeuren waarbij de censuur wat minder greep krijgt op regisseurs en producenten. Gelet op de enorme omvang is het haast een schande dat er in het liberale westen maar een fractie van al het moois dat de Chinese cinema voortbrengt in de bioscopen belandt.

Een release in ons land is maar voor een handjevol Chinese regisseurs weggelegd. Het coming-of-agedrama 11 Flowers is het nieuwste project van Wang Xiaoshuai, die de aandacht van een internationaal publiek wist te vangen met titels als So Close to Paradise, Shanghai Dreams en [/i]Beijing Bicycle[/i]. Wang, die vaak verhaalt over jonge mensen die op een keerpunt in hun leven belanden, heeft veel te duchten gehad van de Chinese censuur en moest zelfs werk onder een pseudoniem uitbrengen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

11 Flowers

acties