Beasts of the Southern Wild (2012)

¡Sin duda la mejor película del año! [MX]

Zeitlin levert met zijn debuut één van de meest filmische verrassingen van het jaar af.
play

7,5 details

  • 93 Min
  • Drama
  • Fantasy
  • Avontuur
  • Verenigde Staten
93 Min Verenigde Staten

Hushpuppy woont bij haar vader Wink in "de Badkuip", een gemeenschap ten zuiden van de Mississippi-Delta, aan de rand van de wereld. Wink bereidt zijn dochter met harde hand voor op de ineenstorting van het heelal gezien het feit dat hij er tegen die tijd niet meer zal zijn om haar te beschermen. Dan krijgt Wink een onverklaarbare ziekte en als gevolg daarvan raakt de natuur van slag en stijgen de temperaturen. Vervolgens smelten de ijskappen en als klap op de vuurpijl wordt er een leger van prehistorische wezens genaamd aurochs losgelaten. Vanwege al deze ellende besluit Hushpuppy om op zoek te gaan naar haar verloren moeder.

Alt titel
Hushpuppy
Regie
Benh Zeitlin
Cast
Quvenzhané Wallis, Dwight Henry, Levy Easterly, Lowell Landes, Jonshel Alexander, Gina Montana, Joseph Brown, Jimmy Lee Moore, Amber Henry, Pamela Harper, Philip Lawrence, Henry D. Coleman, Kaliana Brower, Nicholas Clark, Hannah Holby.
Release
29.06.2012
Release NL
18.10.2012
Release DVD
19.02.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Benh Zeitlin Cast: Quvenzhané Wallis (Hushpuppy), Dwight Henry (Wink), Levy Easterly (Jean Battiste), Lowell Landes (Walrus), e.a. Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2012

Beasts of the Southern Wild is de eerste langspeelfilm van de Amerikaanse regisseur Benh Zeitlin. Al na ongeveer twee minuten weten we: dit is geen dertien-in-een-dozijnwerkje. Beasts of the Southern Wild is het best te omschrijven als excentrieke outsiderkunst. De film probeert de ziel van New Orleans en de Mississippidelta te vangen en te vermengen met een flinke portie fantasie en jeugdige onschuld. Verwacht dan ook geen gemakkelijk en realistisch oorzaak-gevolgverhaal. Beasts of the Southern Wild neemt het niet zo nauw met bestaande cinematografische conventies. Dat maakt deze film bij voorbaat al uitermate interessant.

De film introduceert Hushpuppy, een zesjarig meisje dat opgroeit in een gemeenschap die afgesloten lijkt te zijn van de rest van de wereld. De gemeenschap wordt door de inwoners ‘de badkuip’ genoemd. Hushpuppy’s vader is een alcoholist die stervende is en zijn dochter nog zoveel mogelijk wijsheid mee wil geven om ervoor te zorgen dat zij het na zijn overlijden in haar eentje kan rooien. Haar moeder is er allang niet meer; volgens haar vader is ze 'weg gezwommen'. Hushpuppy groeit op in armoede, zonder elektriciteit en tussen het afval.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Beasts of the Southern Wild Nieuwsberichten