5,6 details

  • Avontuur
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Frankrijk
  • Spanje
  • Italië
  • Hongarije

Julius Caesar is geland in Groot-Brittannië. Ondanks een moedige strijd, zijn de Britten kansloos tegen zijn beruchte Romeinse leger. De Koningin van Engeland stuurt haar hoogste officier Flegmatix naar Gallië om hulp te vragen. Ondertussen hebben Asterix & Obelix hele andere zorgen. Zij moeten een echte man maken van Hippix, het lastige neefje van de Baas Heroix. Als Flegmatix de problemen in Groot-Brittannië voorlegt aan de Galliërs, geven ze hem een ketel met hun beroemde toverdrank. Samen met Asterix, Obelix en Hippix keert hij terug naar Engeland. In Londonium wordt Hippix op slag verliefd op Ophelia, de mooie verloofde van Flegmatix en valt Obelix als een blok voor haar gouvernante. Volledig afgeleid van hun missie, raken onze helden de kostbare toverdrank kwijt en wordt Hippix gevangen genomen. Kunnen Asterix & Obelix het Britse Koninkrijk nog redden zonder hun kostbare toverdrank?

Alt titel
Asterix & Obelix bij de Britten, Astérix and Obélix: On Her Majesty's Secret Service
Regie
Laurent Tirard
Cast
Gérard Depardieu, Catherine Deneuve, Dany Boon, Fabrice Luchini, Bouli Lanners, Jean Rochefort, Charlotte Lebon, Valérie Lemercier, Guillaume Gallienne, Gérard Jugnot, Edouard Baer, Filippo Timi, Luca Zingaretti, Vincent Lacoste, Atmen Kelif.
Budget
$ 61.000.000
Release
17.10.2012
Release NL
18.10.2012
Release DVD
05.03.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Laurent Tirard | Cast: Gérard Depardieu (Obélix), Edouard Baer (Astérix), Fabrice Luchini (Jules César), Niccolò Senni (Megacursus), Catherine Deneuve (Reine Cordelia), e.a. | Cast (stemmen): Youp van ‘t Hek (Obelix), Patrick Martens (Asterix), Beau van Erven Dorens (Julius Caesar), Jeronimo (Hippix), Dean Saunders (Megacursus), Liz Snoijink (Koningin Cordelia) | Speelduur: 110 min. | Jaar: 2012

Met meer dan driehonderdvijftig miljoen verkochte stripalbums en een nationaal themapark in Frankrijk, is de kleine Galliër Asterix nog altijd ongekend populair. Ook de filmfranchise gebaseerd op het werk van René Goscinny en Albert Uderzo kabbelt nog steeds lekker voort. Echter, sinds de bewerking van de eveneens geliefde stripheld Kuifje door Peter Jackson en Steven Spielberg ligt de lat van het genre opeens een stuk hoger. Kunnen Asterix en Obelix zich in dit vierde deel nog steeds meten met deze nieuwe standaard?

De inspiratie voor het scenario komt deze keer uit een combinatie van de albums Asterix en de Britten en Asterix en de Noormannen. Na eerder al bekende locaties als Egypte en Athene aan te hebben gedaan, bevindt het strijdtoneel zich deze keer in Groot-Brittannië, waar keizer Julius Caesar de boel probeert te veroveren. Hierop besluit de koningin van de Britten de hulp van de Galliërs in te schakelen en worden Asterix en Obelix eropuit gestuurd om de Romeinen weg te jagen.

videotrailers & clips

Laatste reacties

Beau

"...Deze film doet me denken aan de oorspronkelijke film. Veel beter dan de vorige (minder computereffec......"

Astérix et Obélix: Au service de Sa Majesté

acties