7 Days in Havana

5,6 details

  • 129 Min
  • Drama
  • Frankrijk
  • Spanje
129 Min Frankrijk

7 Days in Havana vertelt in zeven hoofdstukken over de ziel van de stad Havana, haar omgeving, atmosfeer, mensen en cultuur worden op mooie wijze in beeld gebracht. Zeven topregisseurs (onder wie Benicio Del Toro, Gaspar Noé en Julio Medem) hebben elk een ander hoofdstuk gemaakt dat een bepaalde dag uit de week weergeeft. Het doel van de makers was om op verschillende manieren de warmte en intensiteit van de stad Havana weer te geven door middel van diverse verhaallijnen en personages.

Alt titel
7 días en La Habana
Regie
Laurent Cantet
Benicio Del Toro
Cast
Daniel Brühl, Jorge Perugorría, Vladimir Cruz, Daisy Granados, Luis Alberto García, Emir Kusturica, Elia Suleiman, Mirta Ibarra, Leonardo Benítez, Josh Hutcherson, Othello Rensoli, Melissa Rivera, Melvis Santa Estevez.
Budget
$ 3.800.000
Release
05.04.2012
Release NL
19.07.2012
Release DVD
03.09.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Benicio del Toro, Pablo Trapero, Julio Medem, Elia Suleiman, Gaspar Noé, Juan Carlos Tabío en Laurent Cantet | Cast: Josh Hutcherson, Daniel Brühl, Emir Kusturica, Melissa Rivera, Elia Suleiman, e.a. | Speelduur: 129 minuten | Jaar: 2012

Na Paris, Je T’Aime en New York, I Love You, is 7 Days in Havana opnieuw een in hoofdstukken opgedeelde film van verschillende makers met een wereldstad als uitgangspunt. Niet ieder segment komt helemaal goed uit de verf, maar inzakken doet 7 Días en la Habana, zoals de originele titel luidt, nauwelijks. Dat is het lekkere van zo’n omnibusfilm: je hebt genoeg afwisseling en er zitten altijd wel een paar fragmenten tussen die de boel opwaarderen.

Het begint een beetje tam, met een eenvoudig maar vermakelijk filmpje van Benicio del Toro over een jonge Amerikaanse acteur die voor een rol naar Havana is afgereisd. Het verhaal over de buitenlander in een vreemde cultuur voelt wat plichtmatig aan, maar als opening is die luchtige introductie best welkom. De film springt vervolgens steeds een dag verder in de tijd om telkens weer een nieuw verhaal te starten, geregisseerd door achtereenvolgens Pablo Trapero, Julio Medem, Elia Suleiman, Gaspar Noé, Juan Carlos Tabío en Laurent Cantet.

videotrailers & clips