Hit and Run (2012)

A comedy that never takes its foot off the gas

Dax Shepards tweede film is een wisselvallige actiekomedie die gered wordt door een enthousiaste cast.
play

5,6 details

  • 100 Min
  • Actie
  • Komedie
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
100 Min Verenigde Staten

Charlie Bronson (Shepard), de voormalige bestuurder van vluchtauto's, zet zijn getuigenbescherming op het spel om zijn vriendin (Bell) naar Los Angeles te helpen komen. Hij wordt gedurende de reis op de hielen gezeten door de FBI en zijn voormalige gang.

Regie
David Palmer
Dax Shepard
Cast
Bradley Cooper, Kristen Bell, David Koechner, Beau Bridges, Dax Shepard, Tom Arnold, Kristin Chenoweth, Michael Rosenbaum, Joy Bryant, Ryan Hansen, Cameron Cruz, Steve Agee, Kalimba Bennett, John Duff, Carly Hatter, Jess Rowland.
Budget
$ 2.000.000
Opbrengst
$ 16.377.000
Release
22.08.2012
Release NL
23.08.2012
Release DVD
05.02.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Dax Shepard en David Palmer | Cast: Kristen Bell (Annie), Dax Shepard (Charlie Bronson), Kristin Chenoweth (Debbie), Tom Arnold (Randy), Bradley Cooper (Alex Dmitri), Michael Rosenbaum (Gil), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2012

Dax Shepard, vooral bekend als acteur uit onder andere Idiocracy en Employee of the Month, heeft twee liefdes: auto’s en Kristen Bell. Met Hit & Run, zijn tweede speelfilm als schrijver en (co)regisseur, combineert hij beide. Shepard speelt Charlie Bronson, een ex-crimineel die de veiligheid van het getuigebeschermingsprogramma achter zich laat om samen met zijn vriendin Annie naar Los Angeles te reizen, op zoek naar haar droombaan. De rustig bedoelde tocht wordt al snel een chaos als Annies ex-vriend Gil en Charlies voormalige handlangers hen achterna komen.

“From the guys who watched The Hangover”, staat er op de filmposter, en die invloed is te merken. Hit & Run doet namelijk erg zijn best om dezelfde grove toon aan te slaan. Het probleem is alleen dat Shepard duidelijk ook naar andere films heeft gekeken. Hij lijkt maar niet te kunnen besluiten of hij een romantische, actievolle of schunnige komedie wil maken. Dat het mogelijk is verschillende genres te combineren hebben films uit de stal van Judd Apatow als The 40 Year Old Virgin, Superbad en Pineapple Express wel bewezen, maar dat niveau wordt nergens gehaald. Door de inconsistente toon slaat veel van de humor dood. Grappen zijn vaak misplaatst, leuk bedoelde dialogen gaan te lang door zonder een punt te maken en tegenover iedere geslaagde grap staan er wel een paar die niet aankomen.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Hit and Run Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

chakib82

"...Verkeerde beschrijving, de film is net uit..."

Hit and Run

acties