The Words (2012)

There's more than one way to take a life.

Nodeloos ingewikkeld, maar desondanks prima te volgen drieluik waarin het beroep van schrijver centraal staat. Alleen de verhaallijn over een plagiërend auteur is echt de moeite waard.
play

5,8 details

  • 102 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigde Staten
102 Min Verenigde Staten

The Words gaat over de beroemde schrijver Rory (Cooper) en zijn boek die het verhaal vertelt van een jonge schrijver die op het hoogtepunt van zijn literaire succes ontdekt welke prijs hij moet betalen voor het stelen van iemand anders zijn werk om zo zijn eigen carrière te beginnen.

Regie
Brian Klugman
Lee Sternthal
Cast
Bradley Cooper, Zoe Saldana, Jeremy Irons, Dennis Quaid, Olivia Wilde, J.K. Simmons, John Hannah, Michael McKean, James Babson, Ron Rifkin, Brian Klugman, Liz Stauber, Lucinda Davis, Vito DeFilippo, Kevin Desfosses.
Budget
$ 6.000.000
Opbrengst
$ 13.231.461
Release
07.09.2012
Release NL
13.12.2012
Release DVD
16.04.2013

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Lee Sternthal en Brian Klugman | Cast: Bradley Cooper (Rory Jansen), Dennis Quaid (Clay Hammond), Jeremy Irons (oude man), Ben Barnes (jonge man), Olivia Wilde (Danielle), Zoe Saldana (Dora Jansen), e.a. | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2012

Rory Jansen is een auteur van het slag dat uitgevers bestookt met zijn manuscripten. Zijn werk heeft zeker potentie, maar de enige uitgever die hem uitnodigt voor een gesprek durft het toch niet aan om het naar de drukker te sturen. Tijdens zijn huwelijksreis in Parijs loopt hij met zijn kersverse vrouw Dora een antiekwinkeltje binnen, waar ze een schitterende oude aktetas op de kop tikken. Eenmaal thuis inspecteert Rory de tas en vindt hierin een oud manuscript. De getroebleerde schrijver kan het verhaal dat hij leest niet meer loslaten, kruipt achter zijn computer en tikt het boek woord voor woord over. Met het werk van een ander beleeft Rory zijn grote doorbraak. Na een ontmoeting met een naamloze oude man in het park dreigt hij door de mand te vallen.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

The Words Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

pmw84

"...HUH? waarom heeft deze film nog geen sterren gekregen? Is echt een geniale film ;D..."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Words

acties