The Words

The Words (2012)

There's more than one way to take a life.

Nodeloos ingewikkeld, maar desondanks prima te volgen drieluik waarin het beroep van schrijver centraal staat. Alleen de verhaallijn over een plagiërend auteur is echt de moeite waard.
play

5,8 details

  • 102 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigde Staten
102 Min Verenigde Staten

The Words gaat over de beroemde schrijver Rory (Cooper) en zijn boek die het verhaal vertelt van een jonge schrijver die op het hoogtepunt van zijn literaire succes ontdekt welke prijs hij moet betalen voor het stelen van iemand anders zijn werk om zo zijn eigen carrière te beginnen.

Regie
Brian Klugman
Lee Sternthal
Cast
John Hannah, Ron Rifkin, Michael McKean, Dennis Quaid, Jeremy Irons, J.K. Simmons, Zoe Saldana, Liz Stauber, Vito DeFilippo, Bradley Cooper, Lucinda Davis, James Babson, Brian Klugman, Olivia Wilde, Kevin Desfosses.
Budget
$ 6.000.000
Opbrengst
$ 13.231.461
Release
07.09.2012
Release NL
13.12.2012
Release DVD
16.04.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Lee Sternthal en Brian Klugman | Cast: Bradley Cooper (Rory Jansen), Dennis Quaid (Clay Hammond), Jeremy Irons (oude man), Ben Barnes (jonge man), Olivia Wilde (Danielle), Zoe Saldana (Dora Jansen), e.a. | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2012

Rory Jansen is een auteur van het slag dat uitgevers bestookt met zijn manuscripten. Zijn werk heeft zeker potentie, maar de enige uitgever die hem uitnodigt voor een gesprek durft het toch niet aan om het naar de drukker te sturen. Tijdens zijn huwelijksreis in Parijs loopt hij met zijn kersverse vrouw Dora een antiekwinkeltje binnen, waar ze een schitterende oude aktetas op de kop tikken. Eenmaal thuis inspecteert Rory de tas en vindt hierin een oud manuscript. De getroebleerde schrijver kan het verhaal dat hij leest niet meer loslaten, kruipt achter zijn computer en tikt het boek woord voor woord over. Met het werk van een ander beleeft Rory zijn grote doorbraak. Na een ontmoeting met een naamloze oude man in het park dreigt hij door de mand te vallen.

Het verhaal over de kopiërende auteur vormt de spil van het twijfelende drieluik The Words. In het regiedebuut van Lee Sternthal en Cloverfield-acteur Brian Klugman worden heel wat capriolen uit de kast gehaald om drie verhaallijnen met elkaar te verweven. Het regisseurs- annex schrijversduo trapt af met bestellerauteur Clay Hammond uit wiens brein het verhaal over Rory Jansen is ontsproten. Terwijl hij wat hoofdstukken voorleest vangt hij de aandacht van een mooie jonge studente. Binnen het verhaal van Rory duiken we vervolgens verder de geschiedenis in door af te reizen naar het Parijs rond de Tweede Wereldoorlog. Een Amerikaanse militair legt het hierin aan met een mooie Française. Na het lezen van zijn eerste boek ontdekt hij zijn gaven als schrijver.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

The Words Nieuwsberichten