Milo (2012)

6,5 details

  • Drama
  • Nederland
Nederland

MILO (10) lijdt aan een zeldzame genetische afwijking, maar is zich hier niet van bewust. Hij wordt onder strikte controle gehouden door zijn neurotische ouders: die zijn genante afwijking koste wat het kost voor hemzelf en de buitenwereld verborgen houden. Een mislukte kidnapping, een bijzondere vriendschap en een gewelddadige confrontatie, dwingen Milo en zijn ouders om de imperfecties in hun levens te omarmen.

Regie
Berend Boorsma
Roel Boorsma
Cast
Dolf de Vries, Stuart Graham, Laura Vasiliu, Jer O'Leary, Lorcan Bonner, Charlotte Bradley, Rachel Hynes.
Release
07.11.2012
Release NL
08.11.2012
Release DVD
19.02.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Berend Boorsma, Roel Boorsma | Cast: Lorcan Bonner (Milo), Stuart Graham (Brand), Laura Vasiliu (Nadia), Charlotte Bradley (Star), Jer O’Leary (Mickey), Dolf de Vries (Lucas), e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2012

Dat er in Nederland momenteel een ware stortvloed aan kinderfilms voorbijkomt, moge duidelijk zijn. De reeks van 2012 werd al aardig aangedikt met titels als Mees Kees, Brammetje Baas, Kauwboy, of Nono, het Zigzag Kind. In de meeste gevallen staat hierin een excentriek jongetje centraal dat anders is dan alle andere jongetjes op school. Voor wie het liever wat internationaler zoekt, wordt de lijst deze week aangevuld met Milo, het Ierse speelfilmdebuut van het regieduo Berend en Roel Boorsma. En jawel, ook hier mag weer een zonderling knaapje op komen draven.

Wat de tienjarige Milo anders maakt dan andere kinderen is een zeldzame erfelijke huidaandoening, die ervoor zorgt dat hij continu onder de strikte controle van zijn ouders staat. Elke dag moet hij ingesmeerd worden met een speciale huidcrème, om zich tegen zijn ziekte te beschermen. Zelf is Milo zich niet bewust van het type ziekte waar hij mee te maken heeft, alleen dat niemand ooit te weten mag komen wat er met hem aan de hand is. Dit zorgt er logischerwijs voor dat Milo zich op school een buitenbeentje voelt en zich liever bezighoudt met zijn hobby’s, zoals fotografie. Op een gegeven moment toont hij een polaroidfoto van zichzelf, ingesmeerd onder een dikke laag huidcrème. De titel ‘ My Mask’ geeft een duidelijke metafoor voor het masker dat hij iedere dag onder het juk van zijn vader moet dragen, om de schijn van een normaal leven op te houden.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Milo

acties