Maniac

Maniac (2012)

Reviews (1)

Frietgezicht

Avatar

Ik ging deze film kijken zonder echt iets te weten erover(geen trailer en klein stukje van het verhaal gelezen) en vond het best een leuk filmpje.

Het begin zet gelijk al de toon als een vrouw op een heerlijke gruwelijke wijze afgemaakt wordt en je uit de ogen meekijkt van de killer(first person view noem je dat dacht ik?)
Ben geen grote fan van dat meekijken tenzij het maar 1 scene betreft zoals bij een Spider-Man film maar een hele film hoeft van mij niet te vaak te gebeuren maar op zich werkt het hier prima.

Eerst complimenten voor Wood die met zijn Frodo uiterlijk toch in staat is ook te transformeren tot een geloofwaardige killer maar dat heb ik hem eerder zien doen(Sin City)

De film is heerlijk bruut en zeker niet voor de gevoelige kijker.
Mooie muziek,nare kille sfeer wat de film ten goede komt en een beetje een Drive-gevoel af en toe.

Maar kritiek heb ik ook want de film mist voor mij vaak spanning.
De personages krijg ik nooit echt een klik mee dus de slachtingen zijn bruut maar het boeit me nooit dat die een vrouw te pakken krijgt.
Op het begin van de film heeft Wood een blind date en hij komt duidelijk over als een creep.Een normaal gesprek kan die niet voeren en kortaf zijn is een understatement en dan gaat die na paar minuten al naar de wc omdat die onwel wordt.
En toch gaat die vrouw met hem mee en wil ze lekker een veeg krijgen terwijl er nog net geen creep op zijn voorhoofd staat.
Ongeloofwaardig en who cares dat ze eraan gaat.

Daarna een vrouw die als een kip zonder kop overal heen rent en zichzelf in de val lokt op een parkeerterrein.En raar dat ze echt niemand tegenkomt op een station, straat en parkeerterrein,ook niet realistisch.
Dat de Franse chick een zwak krijgt voor onze psycho is ook al ongeloofwaardig. Prachtige meid met charisma en hij is zo creepy als wat met zij paspoppen en zien ze die wonden op zijn handen niet?

Maniac ging me klein beetje vervelen naar het einde toe.
Een 6