What Maisie Knew (2012)

Hold on with all your heart.

Een aandoenlijk en aangrijpend drama over een echtscheiding gezien door de ogen van de zevenjarige dochter.
play

7,5 details

  • 99 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
99 Min Verenigde Staten

De titelrol is voor de jonge nieuwkomer Onata Aprile, die een meisje speelt dat de dupe wordt van het feit dat haar ouders gaan scheiden. Haar moeder (Moore) was ooit een rockster en haar vader (Coogan) handelt in kunst. Na een pijnlijke scheiding hertrouwen beide ouders met respectievelijk Lincoln (Skarsgård) en Margo (Joanna Vanderham) en de rust lijkt wedergekeerd voor Maisie. Maar dan worden Lincoln en Margo toevalligerwijs verliefd op elkaar en begint de ellende voor Maisie weer van vooraf aan.

Regie
Scott McGehee
David Siegel
Cast
Julianne Moore, Alexander Skarsgård, Steve Coogan, Maddie Corman, Joanna Vanderham, Emma Holzer, Amelia Campbell, Diana Garcia, Trevor Long, Onata Aprile, Samantha Buck, Nadia Gan, Paddy Croft, Jesse Stone Spadaccini, Sadie Rae.
Budget
$ 6.000.000
Release
07.09.2012
Release NL
24.10.2013
Release DVD
18.03.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: David Siegel & Scott McGehee | Cast: Julianne Moore (Susanna), Alexander Skarsgård (Lincoln), Onata Aprile (Maisie), Joanna Vanderham (Margo), Steve Coogan (Beale), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2012

Het boek What Maisie Knew, geschreven door de Britse auteur Henry James, verscheen in 1897. Met zijn fikse dosis maatschappijkritiek werd het met gemengde reacties ontvangen. Toch blijken de thema’s in het meer dan honderd jaar oude verhaal nog relevant. Het regisseursduo David Siegel en Scott McGehee (The Deep End) gaf het verhaal en de personages een update en verplaatste de setting van Victoriaans Engeland naar het hedendaagse New York.

Wat is gebleven, is het perspectief van Maisie. What Maisie Knew onderscheidt zich van soortgelijke films door niet de ouders centraal te stellen, maar het verhaal vanuit het oogpunt van hun dochter te vertellen. De zaken worden letterlijk over haar hoofd uitgevochten. Siegel en McGehee laten de ruzies van de volwassenen regelmatig voor wat ze zijn en volgen het meisje als ze alleen op haar kamer zit. De ruzies razen slechts op de achtergrond door, wat goed aantoont hoe onbegrijpelijk de hele situatie voor Maisie is.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

What Maisie Knew Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Prachtige film, met weliswaar een dramatisch verhaal. Mooie vertolkingen, vooral van het kleine mei......"

What Maisie Knew

acties