Volcano (2011)

8,0 details

  • 99 Min
  • Drama
  • IJsland
  • Denemarken
99 Min IJsland

Wanneer Hannes met pensioen gaat, ziet hij de rest van zijn leven somber in. Tot grote ergernis van zijn kinderen moet zijn vrouw het ontgelden nu hij altijd thuis is. Maar het tij lijkt te keren, als de passie tussen de twee plotseling terugkeert. Totdat zijn vrouw een hersenbloeding krijgt en er slechts een schim van haar oude zelf overblijft.

Alt titel
Eldfjall
Regie
Rúnar Rúnarsson
Cast
Theódór Júlíusson, Benedikt Erlingsson, Þröstur Leó Gunnarsson, Kristín Davíðsdóttir, Auður Drauma Bachmann, Jóhann Sigurðarson, Margrét Helga Jóhannsdóttir, Þorsteinn Bachmann, Katla M. Þorgeirsdóttir, Elma Lísa Gunnarsdóttir, Björn Karlsson, Ágúst Örn B. Wigum, Harald G. Haraldsson, Þór Hrafnsson Tulinius.
Release
30.09.2011
Release NL
26.07.2012
Release DVD
21.01.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Rúnar Rúnarsson | Cast: Theódor Júlíusson (Hannes), Margrét Helga Jóhannsdóttir (Anna), Elma Lísa Gunnarsdottír (Telma), Porsteinn Bachmann (Ari), e.a. | Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2011

Regisseur Rúnar Rúnarsson werd geboren in Reykjavik, maar studeerde aan de filmschool in Denemarken. Nog voor zijn afstuderen regisseerde hij drie korte films. The Last Farm, 2 Birds en Anna, wonnen gezamenlijk meer dan honderd internationale filmprijzen, waarmee Rúnarsson de meest onderscheiden regisseur van korte films ter wereld werd. Na zijn afstuderen keerde hij terug naar IJsland om daar met Volcano zijn speelfilmdebuut te maken. Het verhaal is een aantal jaar in ontwikkeling geweest en Rúnarsson ziet het resultaat als het logische vervolg op zijn drie korte films, die hij ook wel de trilogie over de Liefde noemt. Met Volcano wilde hij het publiek laten nadenken, maar vooral een realistisch, IJslands perspectief laten zien op het stereotype van de ongevoelige IJslandse man.

Hannes is het type man waarvan iedereen er wel één kent: nors, zwijgzaam en ouderwets. Hij werkt op een school als conciërge, en het belangrijkste advies dat hij zijn opvolger geeft is dat de leerlingen bang voor hem moeten zijn. Hij heeft deze mentaliteit duidelijk mee naar huis genomen, en dat heeft hem niet bepaald geliefd gemaakt. Zijn kinderen zijn bang dat hij zijn humeur, nu hij met pensioen gaat, zal botvieren op hun moeder, terwijl zij klaagt dat ze niets kan zeggen zonder dat hij boos wordt. Hannes bemoeit zich op zijn beurt niet veel met zijn familie. Maar onder dat gedrag gaat een wat trieste man schuil. Hij mist zijn oude leven als visser, maar ook het leven zonder baan als conciërge ziet hij niet zitten. Alleen op het open water, vissend in zijn boot, lijkt hij nog enigszins gelukkig.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Volcano

acties