Alex Cross (2012)

Don't Ever Cross Alex Cross

Onbedoeld satirische actiethriller mist een held.
play

4,4 details

  • 101 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigde Staten
101 Min Verenigde Staten

In Alex Cross onderzoekt de rechercheur / psycholoog Alex Cross de verschrikkelijke moorden van de huurmoordenaar 'The Butcher'. Dit bevalt de psychopaat niet en vermoordt Cross' vrouw. Cross gaat uit op wraak, maar hij komt erachter dat de huurmoordenaar een meesterbrein is.

Alt titel
I, Alex Cross
Regie
Rob Cohen
Cast
Tyler Perry, Jean Reno, Edward Burns, Rachel Nichols, Giancarlo Esposito, John C. McGinley, Carmen Ejogo, Matthew Fox, Chad Lindberg, Cicely Tyson, Yara Shahidi, Werner Daehn, Jessalyn Wanlim, Christopher Stadulis, Bonnie Bentley.
Budget
$ 45.000.000
Opbrengst
$ 30.353.232
Release
18.10.2012
Release NL
06.12.2012
Release DVD
02.04.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Rob Cohen | Cast: Tyler Perry (Alex Cross), Edward Burns (Thomas Kane), Matthew Fox (Picasso), Jean Reno (Leon Mercier), John C. McGinley (Richard Brookwell), e.a. | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2012

Alex Cross is psycholoog en rechercheur bij moordzaken. Als hij na een brute moord op de plaats delict arriveert, weet hij meteen dat hij te maken heeft met één hevig gestoorde moordenaar. Een kunstzinnige moordenaar die kubistische tekeningen achterlaat als aanwijzing. Vanaf dat moment kan het kat- en muisspel beginnen.

Alex Cross staat bol van de slechte dialogen. Maar je weet pas echt dat het schip zinkende is als het publiek in de zaal in een deuk ligt erom. Dat moment dient zich aan wanneer Dr. Alex Cross een psychoanalyse maakt van Picasso. Het is een ogenschijnlijk diepgaande analyse gebaseerd op enkele luttele aanwijzingen. Het komt erop neer dat meneer de crimineel een sociopaat en een narcist is die iemand moet laten lijden. Maar die iemand kan eigenlijk iedereen wel zijn. Het is dan ook ongeloofwaardig dat Alex een baan aangeboden heeft gekregen bij de FBI om daar als psychoanalyticus aan de slag te gaan.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Alex Cross Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Redelijke actiefilm met een wat warrig verhaal en professionals die zich niet zo professioneel gedra......"

Olrik

"...[quote=Frietgezicht]Bekijk de andere 2 films met Alex Cross dan maar,zijn een stuk beter(uit je teks......"

Frietgezicht

"...[quote=Olrik]Wat een domme film is Alex Cross geworden. Na een aantal aardige boeken te hebben gelez......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Alex Cross

acties