La Délicatesse (2011)

A new romantic comedy about Love, Fate and other Delicacies.

5,9 details

  • 108 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Frankrijk
108 Min Frankrijk

Van Nathalies perfecte leven blijft niets dan puin over als haar man onverwachts komt te overlijden. Voor een nieuwe liefde is voorlopig geen ruimte, wel voor een carrière. En dus stopt Nathalie al haar energie in haar werk. Maar ook al zoek je er niet naar, soms weet de liefde jou te vinden. In haar collega Markus, een sullige Zweed met humor en een groot hart, ziet ze een schoonheid die een ander niet zo snel zou zien.

Regie
David Foenkinos
Stéphane Foenkinos
Cast
Audrey Tautou, Audrey Fleurot, Joséphine de Meaux, Bruno Todeschini, Ariane Ascaride, François Damiens, Marc Citti, Pio Marmaï, Mélanie Bernier, Christophe Malavoy, Olivier Cruveiller, Monique Chaumette, Alexandre Pavloff, Vittoria Scognamiglio, Bénédicte Ernoult.
Release
20.12.2011
Release NL
28.06.2012
Release DVD
02.10.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: David & Stéphane Foenkinos | Cast: Audrey Tautou (Nathalie), François Damiens (Markus), Bruno Todeschini (Charles), Joséphine de Meaux (Sophie), Pio Marmaï (François), e.a. | Speelduur: 109 minuten | Jaar: 2011

Ach, waar is toch de tijd gebleven dat het voor de kijker net zo eenvoudig was om verliefd te worden op Audrey Tautou als haar tegenspelers? Meer dan tien jaar na haar grote doorbraak als Amélie Poulain blijkt de frêle actrice nog genoeg meisjesachtige uitstraling te hebben, maar van haar bijbehorende charme is blijkbaar een hoop verloren gegaan, getuige de wijze waarop ze zich door de hap-slik-wegfilm La Délicatesse heen slaapwandelt. Die titel zou betrekking moeten hebben op haar personage, maar er is eigenlijk maar weinig betoverends aan haar te ontdekken. Tenzij je een sullige en kalende Zweed bent misschien.

Nu heeft Tautous personages Nathalie ook niet echt reden om te stralen, aangezien haar grote liefde al vroeg in de film bij een ongeval om het leven komt. Treurend voor drie jaar lang stort ze zich op haar werk, maar het lijkt er niet op dat haar leven daar ook maar iets beter van wordt. Hoewel redelijk dik aangezet zijn de scènes in dit eerste halfuur vrij aardig, wat vooral te danken is aan een aantal interessante details. Zo slaat Nathalie na de begrafenis druk aan het opruimen om maar niet geconfronteerd te worden met het verlies van haar man, maar om zijn nummer uit haar telefoonlijst te verwijderen blijkt voor haar toch weer net iets te drastisch. Volkomen irrationeel natuurlijk, maar wel menselijk.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

La Délicatesse

acties