Rebelle (2012)

7,3 details

  • 90 Min
  • Drama
  • Canada
90 Min Canada

Komona, een veertienjarig meisje, vertelt haar ongeboren kind hoe ze een rebel is geworden. Het begon op twaalfjarige leeftijd toen ze door het rebellenleger werd ontvoerd en gedwongen werd een AK47 te gebruiken. Haar enige kans op ontsnappen is een vijftienjarige jongen die met haar wil trouwen. Ondanks de verschrikkingen van het oorlogsgeweld om hen heen, worden ze verliefd op elkaar.

Alt titel
War Witch
Regie
Kim Nguyen
Cast
Rachel Mwanza, Alain Lino Mic Eli Bastien, Mizinga Mwinga, Serge Kanyinda, Jupiter Bokondji, Alex Herabo, Ralph Prosper, Jean Kabuya, Dole Malalou, Sephora Françoise, Jonathan Kombe, Marie Dilou, Diane Uwamahoro, Karim Bamaraki, Starlette Mathata.
Release
17.02.2012
Release NL
23.08.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Kim Nguyen | Cast: Rachel Mwanza (Komona), Serge Kanyinda (Magician), Alain Bastien (Rebellenleider), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2012

De Canadese filmmaker Kim Nguyen werkte ruim tien jaar geleden aan zijn speelfilmdebuut toen hij op een morgen zijn computer opstartte om het nieuws door te nemen. Zijn aandacht werd gevangen door een verhaal over twee puberende tweelingbroers die het leven van volwassenen leidden. Niet alleen waren de jongens kettingrokers, ze maakten ook deel uit van een rebellengroep waarbinnen ze aanbeden werden en als spiritueel en strategisch baken dienden. Nguyen kon het verhaal niet meer loslaten en begon zich in de wereld van de kindsoldaten te verdiepen. Zijn onderzoek vormt de basis van het indringende Rebelle.

Nguyen schoot zijn schrijnende drama in en rond Kinshasa, de hoofdstad van Democratische Republiek Congo. Of het levensverhaal en de strijd van de twaalfjarige Komona zich ook dit dat land afspeelt wordt niet duidelijk, maar haar situatie geeft een gezicht aan de vele anonieme Afrikaanse lotgenoten. Het meisje richt het woord tot haar ongeboren kind. Of deze er ooit zal komen zal alleen duidelijk worden als we doorkijken. Het dorpje waarin Komona leeft wordt op een gitzwarte dag door rebellen aangevallen en geplunderd. Ze brengt het er levend van af in het bloedbad dat de opstandelingen aanrichten. Ze krijgt echter een geweer in haar handen geduwd en wordt gedwongen om haar eigen ouders neer te schieten. Het leven en onschuld van de puber zijn in één klap verwoest. Komona wordt meegenomen door de rebellen en leert een albinojongen met de bijnaam Magician kennen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Rebelle

acties