You Instead (2011)

A single night. A million possibilities. One connection.

5,5 details

  • 80 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Muziek
  • Verenigd Koninkrijk
80 Min Verenigd Koninkrijk

De Amerikaanse popster Adam en de Britse zangeres Morello treden beiden op tijdens een muziekfestival. Backstage blijkt het niet goed tussen de twee te klikken met ruzie tot gevolg. Als straf weet een festivalganger de twee heethoofden met handboeien aan elkaar vast te ketenen om er vervolgens met de sleutel vandoor te gaan. Het ruziënde duo zit aan elkaar vast voor beide optredens en moeten daarbij ook nog partners en managers tot bedaren zien te brengen.

Alt titel
Tonight You're Mine
Regie
David Mackenzie
Cast
Luke Treadaway, Natalia Tena, Mathew Baynton, Sophie Wu, Alastair Mackenzie, Ruta Gedmintas, Joseph Mydell, Gavin Mitchell, Rebecca Benson, Al Green, Kari Corbett, Clare Kelly.
Release
16.09.2011
Release NL
02.08.2012
Release DVD
27.11.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: David MacKenzie | Cast: Luke Treadaway (Adam), Natalia Tena (Morello), Mathew Baynton (Adam), Ruta Gedmintas (Lake), e.a. | Speelduur: 80 minuten | Jaar: 2011

In een van de latere Britse thrillers van Alfred Hitchcock, The 39 Steps, zijn de vluchtende hoofdpersonen op elkaar aangewezen als ze door omstandigheden aan elkaar worden vastgeketend. Het gevolg is een voor die tijd gewaagde (seksuele) spanning, vooral omdat de twee elkaar aanvankelijk niet kunnen uitstaan. Dit gegeven wordt tot speelfilmlengte uitvergroot in het Schotse You Instead van David MacKenzie. De setting is dit keer niet het woeste Schotse platteland, maar het Schotse muziekfestival T in the Park.

Daar houden de vergelijkingen tussen Hitchcock en MacKenzie ook wel zo’n beetje op. De Amerikaanse zanger Adam wordt door een opdringerige, prevelende dominee vastgeketend aan de wispelturige Morello, die met haar punkbandje ook op de speellijst van het muziekfestival staat. Al voor ze goed en wel tot elkaar veroordeeld zijn lopen de twee muzikanten flink te bekvechten. De handboeien, waarvan de sleutels verdwenen zijn, leiden dan ook vooral tot hoogoplopende irritaties. Door praktische problemen zoals de gang naar het toilet en het verzorgen van optredens kunnen Adam en Morello langzaam de humor van de situatie wel inzien. Met hun respectievelijke partners het bed induiken is echter nog veel meer een gedoe.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

You Instead

acties