Dit vervolg op de animatiefilm uit 2010 leunt een stuk minder op Finding Nemo en heeft veel meer een eigen karakter. De animaties zien er voor Europese begrippen schitterend uit.
play

6,1 details

  • 92 Min
  • Animatie
  • Avontuur
  • Familiefilm
  • België
  • Verenigde Staten
  • Frankrijk

De inmiddels volwassen geworden schildpad Sammy en zijn vriend Ray krijgen amper de kans om tijd door te brengen met hun net uitgebroede familie. De twee worden gevangen genomen en belanden in een exotisch aquarium in Dubai. Daar maken ze kennis met heel wat nieuwe waterdieren: het bazige zeepaardje Big D, de bolle blobvis Jimbo, de kribbige krab Lula, de lieve octopus Anabel en een heleboel pinguïns. Ondertussen gaan de jonge schildpadjes Ricky en Ella op zoek naar hun grootvader.

Alt titel
Sammy's Adventures 2, Sammy 2 3D
Regie
Ben Stassen
Vincent Kesteloot
Cast
Melanie Griffith, Isabelle Fuhrman, Cinda Adams, Billy Unger, Pat Carroll, Elisa Gabrielli, Joe Thomas, Carlos McCullers II, Brianne Siddall, Terri Douglas, Chris Andrew Ciulla, Alan Shearman, George Babbit, Darren Capozzi, Jane Alan, Dino Andrade, Wesley Johnny, Mario Anthony, Deanne Basque, Michael Goldstein, Thomas Lee, Jon Ferrante.
Release
15.08.2012
Release NL
16.08.2012
Release DVD
27.11.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Ben Stassen | Cast (stemmen): Hein Boele (Sammy), Sander de Heer (Lulu), Elaine Hakkaart (Ella), Noah Rust (Ricky), Alexander Lamur (Ray), Daan van Rijssel (Big D), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2012

Het van onze zuiderburen afkomstige Sammy’s Avonturen: De Geheime Doorgang werd twee jaar geleden uitgebracht en leek net een tikkeltje te veel op Finding Nemo. Niet alleen de animaties, maar ook de figuurtjes en het verhaal leken zo van de schrijf- en tekentafel van Pixars bioscoophit te zijn gevallen. De vergelijkingen leken zich zo sterk tegen Ben Stassens onderwateravontuur te keren dat de ecologische boodschap het onderspit moest delven. Maar ook de hoge kwaliteit van de animaties, vooral naar Europese maatstaven, viel door de vele overeenkomsten in het niet. Het vervolg dat nu wordt gepresenteerd heeft dus wel het een en ander goed te maken. Het werd simpelweg Sammy 2 gedoopt, maar deze gemakzuchtige titel blijkt geenszins een voorbode van een inspiratieloze familiefilm.

Al na een minuut of tien slaagt Stassen er namelijk in om de zuurste criticasters het nakijken te geven. Wat aanvankelijk nog een herhaling van zetten uit het eerste deel lijkt, verandert vlot in een compleet eigen verhaal dat verrassend nieuwe invalshoeken biedt. Zeeschildpad Sammy ligt na al zijn jarenlange omzwervingen uit het vorige avontuur uitgerust met vrouw Shelly op het strand van een zonovergoten bounty-eiland te genieten van zijn oude dag. Opa Sammy en zijn beste vriend Ray maken de geboorte van hun kleinkinderen Ricky en Ella van dichtbij mee. Maar dan worden Sammy en Ray door vissers gevangen genomen. Ze belanden eerst in een waterbak aan boord van een schip waar ze een schizofrene kreeft en een lelijke, maar positief ingestelde blobvis ontmoeten. Het schip zet koers naar een immens zeeaquarium in Dubai, waar ze leuk heen en weer mogen zwemmen om de rijkelui te vermaken.

videotrailers & clips