The Angels' Share (2012)

Four friends. One mission. Lots of spirit.

Ken Loach doet weer waar hij het best in is: kleine verhalen vertellen over mensen die het niet meezit.
play

6,7 details

  • 101 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Misdaad
  • Verenigd Koninkrijk
  • Frankrijk
  • België
  • Italië
101 Min Verenigd Koninkrijk

Bij de geboorte van zijn zoon Luke zweert kersverse vader en jeugddelinquent Robbie dat zijn zoon nooit het tragische leven zal kennen dat hij heeft geleid. Maar met de vader van zijn vriendin en lokale gangster Clancy op de hielen, kan hij geen kant meer op. Op het nippertje kan Robbie ontsnappen aan een gevangenisstraf en krijgt hij een allerlaatste kans. Tijdens zijn taakstraf ontmoet hij Rhino, Albert en Mo, die net als hij door hun criminele verleden moeilijk werk vinden. Hun reclasseringsambtenaar Henri wijdt hen stiekem in, in de wereld van de whisky! Nooit had Robbie kunnen dromen dat drinken zo fundamenteel hun leven kon veranderen. En niet zozeer het drinken van goedkope alcohol, maar 's werelds beste malt whisky's! Zijn nieuw ontdekte talent, een verfijnde smaak en delicate 'neus', leidt Robbie en zijn vrienden naar een wereld van verse lucht en open velden, de Schotse Hooglanden en de grootste gok van hun leven. Vallen ze terug in hun oude gewoontes van verkwisten en oplichterij, of gaan ze voor een frisse start vol Uisge Beatha, het levenswater? Alleen de engelen zullen het zeggen.

Regie
Ken Loach
Cast
Roger Allam, John Henshaw, Paul Birchard, Paul Brannigan, Stewart Preston, Gary Maitland, Jasmin Riggins, Gilbert Martin, William Ruane, James Casey, David Goodall, Paul Donnelly, Neil Leiper, Siobhan Reilly, Scott Dymond, Nick Farr, Chooye Bay, Roderick Cowie, Scott Kyle, Kirstin Murray, Vincent Friell, Caz Dunlop.
Opbrengst
$ 7.034.007
Release
01.06.2012
Release NL
06.09.2012
Release DVD
08.01.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Ken Loach | Cast: Paul Brannigan (Robbie), John Henshaw (Harry), Gary Maitland (Albert), Jasmin Riggins (Mo), William Ruane (Rhino), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2011

Je kunt niet zeggen dat Ken Loach zich gedurende zijn lange regiecarrière heel erg heeft ontwikkeld. Veertig jaar geleden maakte hij al films over jongeren aan de onderkant van de Britse samenleving, en nu doet hij dat nog steeds. Na een mislukt uitstapje naar de gevolgen van de Irakoorlog voor Britse soldaten in Route Irish, doet Loach nu gelukkig weer waar hij het best in is: kleine verhalen vertellen over mensen die het niet meezit in het leven. Maar op zijn oude dag is Loach wel een stuk optimistischer gestemd.

The Angel’s Share, die op het afgelopen filmfestival van Cannes werd bekroond met de juryprijs, gaat over Robbie, een jongen uit een verkeerd milieu die van jongs af aan te horen heeft gekregen dat hij niets is en niets zal worden. Opgegroeid in de straten van Glasgow komt Robbie al vroeg in het criminele milieu terecht. Hij heeft schulden, loopt de gevangenis in en uit en heeft daarnaast zijn vriendin zwanger gemaakt. Een vriendin die bovendien uit een betere familie komt. Als het aan haar ouders ligt, bemoeit Robbie zich dan ook zo min mogelijk met haar.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Redelijk goede film. Leuk verhaaltje en goede vertolkingen. Het is eens wat anders, en heb me wel......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Angels' Share

acties