7,2 details

  • 113 Min
  • Documentaire
  • Verenigde Staten
113 Min Verenigde Staten

In Woody Allen: A Documentary volgt regisseur Robert Weide de lange carrière van Woody Allen van zijn jeugd tot zijn laatste succesfilm Midnight in Paris. Als tiener leverde hij al grappen aan komieken en schrijvers. In de jaren vijftig en zestig schreef hij sketches voor Sid Caesar, trad hij op als stand-up comedian en was hij een graag geziene gast in talkshows. De afgelopen veertig jaar regisseerde Woody Allen bijna jaarlijks een speelfilm, waarin hij vaak een hoofdrol speelde. Weide blikt terug op zijn vroege producties zoals Take the Money and Run, Bananas, Sleeper en Love and Death, Oscarfavorieten zoals Annie Hall, Manhattan, Zelig, Broadway Danny Rose, Purple Rose of Cairo, Crimes and Misdemeanors, Husbands & Wives, Bullets over Broadway en Mighty Aphrodite en recente, in Europa gedraaide films zoals Match Point en Vicky Christina Barcelona.

Regie
Robert B. Weide
Cast
Scarlett Johansson, Woody Allen, Josh Brolin, Penélope Cruz, John Cusack, Diane Keaton, Larry David, Julie Kavner, Mariel Hemingway, Marshall Brickman, Letty Aronson, Dick Cavett, Robert Greenhut, F.X. Feeney, Charles H. Joffe.
Release
20.11.2011
Release NL
26.07.2012
Release DVD
27.11.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Robert B. Weide | Cast: Woody Allen, Diane Keaton, Mariel Hemingway, Scarlett Johansson, Naomi Watts, Gordon Willis e.a. | Speelduur: 113 minuten | Jaar: 2012

Woody Allen is een van de grootste Amerikaanse filmmakers en één van de weinigen van zijn generatie die zeer frequent films maakt. Sinds eind jaren zeventig verschijnt eens per jaar wel een nieuwe van zijn hand in de bioscoop. Ze zijn niet allemaal even goed, al deden ze in de periode 1973-1993 maar weinig voor elkaar onder. Grappig, dramatisch, intelligent en soms zelfs gedistingeerd. Deze aangename documentaire over zijn leven en werk biedt een spoedcursus Allen zonder echt de diepte in te duiken. Ondanks, of juist dankzij, de medewerking van Allen zelf en zijn dierbaren.

De vrij traditionele documentaire loopt met behulp van interviews en clips het leven van Allen na, vanaf zijn jeugd in Brooklyn tot aan Midnight in Paris in 2011, zijn grootste kassucces tot nu toe. Robert B. Weide spreekt met Allen zelf, met eerste vrouw Louise Lasseter, voormalige vriendin en eeuwige vriend Diane Keaton en vele collega's, van producenten/managers Jack Rollins en Charles Joffé tot cameraman Gordon Willis tot de vele acteurs met wie hij samenwerkte tijdens zijn lange carrière. Grootste afwezige is uiteraard Mia Farrow, met wie Allen twaalf jaar een relatie had.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Woody Allen: A Documentary (Theatrical Cut)

acties