6,4 details

  • 89 Min
  • Komedie
  • Frankrijk
89 Min Frankrijk

De 9-jarige Rachel zit werkelijk geklemd tussen haar vader en moeder die haar overstelpen met liefde én bouletten. Ze telt de minuten af die haar scheiden van de vrijheid. Tot ze op een dag de onverschrokken Valérie ontmoet...

Regie
Carine Tardieu
Cast
Isabella Rossellini, Denis Podalydès, Isabelle Carré, Judith Magre, Agnès Jaoui, Hervé Pierre, Virgil Leclaire, Christian Hecq, Jean-Baptiste Tiemele, Elsa Lepoivre, Juliette Gombert, Anna Lemarchand, Laura Genovino, Emmanuelle Michelet, Emma Ninucci.
Release
22.08.2012
Release NL
20.12.2012
Release DVD
19.03.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Carine Tardieu | Cast: Isabella Rossellini (Madame Trebla), Isabelle Carré (Christine), Juliette Gombert (Rachel), Denis Podalydes (Michel Gladstein), Anna Lemarchand (Valérie), e.a. | Speelduur: 89 minuten | Jaar: 2012

Du Vent dans Mes Mollets is een verfilming van de gelijknamige roman en het gelijknamige stripboek van de Franse schrijfster Raphaële Moussafir. Alle drie vertellen het verhaal van de negen jaar oude Rachel. Zij woont met haar overbezorgde moeder, haar wat afwezige vader en haar excentrieke oma in een huis in een typische Franse middenstandswijk. Er zijn een hoop onuitgesproken problemen binnen het gezin, die voor het grootste gedeelte aan de kleine Rachel voorbijgaan, maar onbewust wel een grote invloed op haar hebben.

Op Rachels school heeft haar lerares, een zich altijd veel te uitdagend kledende vrouw van middelbare leeftijd, ook invloed op haar gedrag. Door haar relationele problemen is ze erg ongelukkig en straalt dit af op haar leerlingen, en vooral op de gevoelige Rachel. Rachel is vaak wat onstuimig in de klas en omdat ze thuis ook nog regelmatig in bed plast en net iets te veel gefascineerd is door de dood, besluit haar moeder haar naar een psychologe te sturen. Ondanks de goede bedoelingen van deze psychologe, gespeeld door Isabella Rossellini, heeft zij ook al weinig invloed op Rachel. Gelukkig ontmoet Rachel Valérie, een druk, ondeugend meisje met een hartdefect, dat haar beste vriendin wordt. Valérie groeit op in een erg vrij en modern gezin dat naast het meisje bestaat uit haar alleenstaande moeder en haar oudere broer. De gezinnen van de jonge meisjes worden betrokken bij de vriendschap tussen de twee wanneer Rachels vader besluit om de moeder van Valérie te helpen met het opknappen van haar keuken. Dit zorgt door de toch al moeizame relatie van Rachels ouders voor een hoop spanning in het gezin.

videotrailers & clips