Hoewel Dolans pronkende stijl af en toe weer de overhand krijgt, komt zijn derde film solide en overtuigend over. Vooral het acteerwerk is knap in dit transseksualiteitsdrama.
play

7,0 details

  • 168 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Canada
  • Frankrijk
168 Min Canada

In de jaren negentig vertelt Laurence zijn vriendin Fred dat hij een vrouw wil worden. Ondanks de kans op slagen, ondanks zichzelf, gaan ze de strijd aan met de vooroordelen van hun vrienden, slagen ze de raad van familie in de wind en bieden ze het hoofd aan de fobieën van de maatschappij die zich tegen hen keert. Gedurende tien jaar, trachten ze deze verandering te overleven. Maar de tol die ze betalen is misschien wel hun liefde voor elkaar...

Regie
Xavier Dolan-Tadros
Cast
Suzanne Clément, Nathalie Baye, Melvil Poupaud, Monia Chokri, Yves Jacques, Patricia Tulasne, Perrette Souplex, Violette Chauveau, Catherine Bégin, David Savard, Susan Almgren, Jacques Lavallée, Monique Spaziani, Sophie Faucher, Magalie Lépine Blondeau, Emmanuel Schwartz.
Budget
$ 9.500.000
Release
18.05.2012
Release NL
20.09.2012
Release DVD
15.01.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Xavier Dolan | Cast: Melvil Poupaud (Laurence Alia), Suzanne Clément (Fred Belair), Monia Chokri (Stéfanie Belair), Yves Jacques (Michel Lafortune), e.a. | Speelduur: 159 minuten | Jaar: 2012

Er zijn niet veel regisseurs die hun eigen werk drie keer op rij in Cannes zagen draaien, en al helemaal niet op de leeftijd van Xavier Dolan. De drieëntwintigjarige Canadees wordt wel omschreven als het wonderkind van de hedendaagse filmwereld. Toch is ook nog een jonge cineast in ontwikkeling te zien. Dolan houdt van grote gebaren en zet graag alle middelen in. Dat levert niet altijd de beste scènes op. Hoewel Laurence Anyways alweer een stap volwassener overkomt dan Les Amours Imaginaires, kijken we op momenten nog steeds naar een film van een regisseur die graag wil etaleren wat hij kan, die wil opvallen. Dat stoort af en toe, maar het moet gezegd worden: dit liefdesdrama van bijna drie uur verveelt geen moment.

In Laurence Anyways volgen we een verliefd stel dat een fijn leventje leidt, totdat de man uit het niets onthult dat hij in een verkeerd lichaam is geboren. Laurence wil een vrouw worden, maar blijft wel van zijn vriendin houden. Terwijl hij zijn nieuwe identiteit probeert te ontplooien, moet zij zien om te gaan met een nieuw leven als partner van een transseksueel. Het mag geen verrassing heten dat hun relatie flink onder druk komt te staan.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Laurence Anyways

acties