Dit Franse gezinsdrama twijfelt al net zo veel aan zichzelf als de hierin opererende moeder die de wanhoop nabij is.
play

7,0 details

  • 114 Min
  • Drama
  • België
  • Luxemburg
  • Frankrijk
  • Zwitserland
114 Min België

Mounir leeft al sinds zijn kinderjaren bij dokter Pinget. De dokter zorgt ervoor dat Mounir de kans krijgt medicijnen te gaan studeren en materieel niets tekort komt. Dan ontmoet Mounir de Franse Murielle. Ze worden tot over hun oren verliefd, besluiten te trouwen en gaan samenwonen in het huis van Dokter Pinget. Al snel breidt het gezin zich uit met de geboorte van vier kinderen. In de tussentijd worden Mounir en Murielle onbewust afhankelijker van de dokter en neemt bij Murielle steeds meer het verstikkende gevoel toe opgesloten te zijn. Er ontstaat een verraderlijke situatie waaraan het gezin ten onder dreigt te gaan….

Alt titel
Our Children, Loving Without Reason
Regie
Joachim Lafosse
Cast
Tahar Rahim, Niels Arestrup, Émilie Dequenne, Yannick Renier, Nathalie Boutefeu, Baya Belal, Stéphane Bissot, Claire Bodson, Joé Michels, Redouane Behache, Mounia Raoui, Daniel Feis, Charlie Hoscheck, Jean-Charles Hautera, Eléa Gillard.
Release
19.08.2012
Release NL
13.09.2012
Release DVD
12.02.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Joachim Lafosse | Cast: Tahar Rahim (Mounir), Niels Arestrup (André Pinget), Émilie Dequenne (Murielle), Stéphane Bissot (Françoise), e.a. | Speelduur: 111 minuten | Jaar: 2012

De Frans-Algerijnse acteur Tahar Rahim beleefde een verpletterende doorbraak met zijn hoofdrol in het ruwe gevangenisdrama Un Prophète. Hierin speelde hij de jonge, ongeletterde crimineel Malik die zes jaar mag zitten. Hij neemt zich voor zich zo weinig mogelijk van zijn medegevangenen en het sterke regime aan te trekken, maar groeit uit tot een gerespecteerd en gevreesd leider. Een belangrijke spil in Maliks ontwikkeling is een eveneens gedetineerde maffiabaas gespeeld door de Deen Niels Arestrup. Het is wel even wennen om Rahim en Arestrup wederom samen het scherm te zien delen voor het melodramatische, Franstalige gezinsdrama À Perdre la Raison.

Meer overeenkomsten dan de dienstdoende acteurs en de taal zijn er tussen de twee producties niet te vinden. Rahim speelt de jonge Mounir die in zijn kindertijd door huisarts Pinget, een rol van Arestrup, uit Noord-Afrika is geplukt. Pinget is een grote weldoener die met Mounirs zus getrouwd is om haar een verblijfsvergunning te verschaffen. Mounir is tot over zijn oren verliefd op Française Murielle. Al snel worden een huwelijk en onderdak bij Pinget geregeld. Het nageslacht wordt in hoog tempo op de wereld gezet. Murielle krijgt echter steeds meer moeite met de verstikkende invloed van de huisarts op haar man en haar gezinsleven. Daarnaast heeft ze het gevoel dat ze er wat betreft de opvoeding van haar kroost grotendeels alleen voorstaat, wat vooral wordt veroorzaakt door de falende communicatie met echtgenoot Mounir.

videotrailers & clips

Laatste reacties

Banned

"...[quote=Frietgedicht]Wat een onzin....[/quote] Nee dat is mijn mening van de film......"

Frietgedicht

"...[quote=Banned]De gebeurtenissen waarop deze film gebaseerd zijn mogen dan indrukwekkend en gruwelijk......"

Banned

"...En dan ben ik nog het dieptepunt van de film vergeten meegeven. Een lange take van ons hoofdpersonag......"